Έκθεση για τον Σεφέρη στην Πάφο

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου οργανώνει στους χώρους του από τις 7 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, μια μεγάλη έκθεση για το νομπελίστα Έλληνα ποιητή και διπλωμάτη Γιώργο Σεφέρη.

 


Article featured image
Article featured image

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τα εξήντα χρόνια της συλλογής «Κύπρον, οὗ μ᾿ ἐθέσπισεν» που εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 1955 και τα σαράντα πέντε χρόνια από τον θάνατο του το Σεπτέμβριο του 1971.

Ο Γιώργος Σεφέρης είχε πραγματοποιήσει 3 πολυήμερες επισκέψεις το 1953, το 1954 και 1955 στην Κύπρο, την οποία αγάπησε ως δεύτερη πατρίδα, όπου, όπως έγραψε, το «θαύμα λειτουργεί ακόμη».

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από τον κόσμο της Κύπρου, που τράβηξε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στο νησί.

Θα παρουσιαστούν ακόμη φωτογραφικό και άλλο υλικό από τη ζωή και την επαγγελματική του σταδιοδρομία, τα βιβλία του, αυτοτελείς μελέτες για το έργο του, φωτοαντίγραφα των χειρόγραφων των κυπριακών του ποιημάτων, αφιερώματα περιοδικών και εφημερίδες της εποχής. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται το βιβλίο επισκεπτών της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου, την οποία επισκέφθηκε το 1953, με την υπογραφή του ποιητή.

Θα εκτεθούν επίσης προσωπογραφίες του Σεφέρη από γνωστούς Έλληνες ζωγράφους, σειρά πορτραίτων του ποιητή από τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Γιάννη Ψυχοπαίδη και η εικαστική σπουδή του ίδιου πάνω στην ποιητική σύνθεση του Γιώργου Σεφέρη «Άνθη της Πέτρας».

Για πληροφορίες: 26 843300


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ