Να μοιραζόμαστε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις με το σύντροφο μας;

Οι ερωτικές φαντασιώσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και λειτουργούν διεγερτικά στη σεξουαλική ζωή.

 


Article featured image
Article featured image

Τα ερωτικά σενάρια και οι εικόνες που φτιάχνει κανείς με το μυαλό του, δεν σημαίνει πως θα ήθελε να τα βιώσει απαραίτητα και στην πραγματικότητα.

Άλλωστε, πολλές φορές το «μοίρασμα» των σεξουαλικών φαντασιώσεων μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο ζευγάρι, καθώς, μετά τη σεξουαλική πράξη, ο ένας από τους δύο συντρόφους θέλει να μάθει γιατί ο άλλος έχει αυτή τη φαντασίωση, τι εννοούσε κλπ. Αρχίζει, δηλαδή, και αμφισβητεί το φαντασιωσικό που το αντιλαμβάνεται ως πραγματικό.

Επίσης, είναι διαφορετικά να «έχω κάτι στο μυαλό μου» από το «να το πραγματοποιήσω» αν αυτό είναι πιο τραβηγμένο, καθώς «έρχομαι αντιμέτωπος/η με τις συνέπειες».

Παρόλα αυτά, αν το ζευγάρι έχει μάθει να μιλάει και να μοιράζεται, αν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, το να τις εκφράσει κανείς ανοιχτά στο/στην σύντροφό του, μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην ελεύθερη σεξουαλική έκφραση και επικοινωνία των δύο συντρόφων, να ενισχύσει το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον και να τους φέρει πιο κοντά.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, προϋποθέτουν το να μην είναι οι φαντασιώσεις αυτές τόσο ακραίες, ώστε να φοβίζουν, να φέρουν σε αμηχανία ή να σοκάρουν τον/την σύντροφο μας.


πηγη: onmed

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ