Επιθέσεις εναντίον Τ/Κ στη Λευκωσία [άμεση απάντηση Αναστασιάδη]

Δυστυχώς η ανθρώπινη ανοησία δε γνωρίζει σύνορα.

 


Article featured image
Article featured image

Καθώς είμαστε ακόμη παγωμένοι από το μακελειό στο Παρίσι και τη γενικότερη αναταραχή που δύναται να προκαλέσει, στο κέντρο της Λευκωσίας υπήρξε σήμερα ένταση, με την αστυνομία να διερευνά τρεις επιθέσεις εναντίον τουρκοκυπριακών αυτοκινήτων και ρίξιμο πετρών και κροτίδων προς τα κατεχόμενα.

Στις δύο περιπτώσεις υπεβλήθη παράπονο καθώς υπήρξαν τραυματισμοί, στη μία περίπτωση στο μάτι και στην άλλη περίπτωση στο στήθος. Ο ένας εκ των δύο Τουρκοκυπρίων νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Στην τρίτη περίπτωση, σύμφωνα με τη μαρτυρία του δημοσιογράφου της Σημερινής Χρίστου Χαραλάμπους, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, μαθητές σχολείου οι οποίοι ασυνόδευτοι κατευθύνονταν προς το οδόφραγμα, επιτέθηκαν αναίτια και με μένος εναντίον αυτοκινήτου Τουρκοκυπρίων που έτυχε να περνά από τη Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία.

 

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος χαρακτηρίζει απαράδεκτη και καταδικαστέα «τη συμπεριφορά αφρόνων εναντίον Τουρκοκυπρίων».

«Ανάλογες καθ’ όλα απαράδεκτες συμπεριφορές το μόνο που εμπεδώνουν είναι τη δυσπιστία μεταξύ των δύο κοινοτήτων για τη δυνατότητα ειρηνικής συμβίωσης. Πέραν, όμως, τούτου δίνουν και επιχειρήματα εις όσους επικαλούνται την ανάγκη ύπαρξης εγγυήσεων ή εγγυητριών δυνάμεων. Θέλω να υπερτονίσω ότι το κράτος δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες συμπεριφορές από μεμονωμένα άτομα ή μειοψηφούσες ομάδες που με επίκληση τον ψευδοπατριωτισμό στόχο έχουν την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του προς τους Τουρκοκύπριους για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν, λέγοντας ότι «ποσώς δεν απηχούν τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων για ειρηνική συμβίωση και ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον, στο πλαίσιο μιας επανενωμένης Κύπρου».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ