Στα K-Cineplex το κλασσικό «Nutcracker»

Το K Cineplex μάς βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων στις 5 Δεκεμβρίου, με την προβολή του κλασικού «Nutcracker» με την εμβληματική μουσική του Τσαϊκόφσκι στη χορογραφική εκδοχή του Γκριγκορόβιτς για το μπαλέτο Μπολσόι (1966), γνωστό για τη ρομαντική και φιλοσοφική προσέγγισή του.

 


Με μια ιστορία που περιλαμβάνει καθολικά θέματα εξουσίας, αγάπης και κακίας, ένα παραμυθένιο σκηνικό και μαγευτικά κουστούμια, το δύο πράξεων αγαπημένο κλασσικό μπαλέτο θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Οι κορυφαίοι χορευτές Denis Rodkin και Anna Nikulina ενσαρκώνουν με μαεστρία τους ρόλους του καρυοθραύστη και της Μαρί αντίστοιχα, σε μια παγκοσμίου κλάσης παράσταση που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

Η ιστορία εκτυλίσσεται την παραμονή Χριστουγέννων, όπου οι καλεσμένοι έχουν μαζευτεί στο σπίτι των Stahlbaum για το χριστουγεννιάτικο πάρτι. Τα παιδιά της οικογένειας, η Μαρί και ο Φριτζ, λαμβάνουν ένα υπέροχο δώρο: μια ξύλινη κούκλα-καρυοθραύστη, αλλά ο Φριτζ σπάει την κούκλα κατά λάθος. Οι καλεσμένοι φεύγουν και γύρω στα μεσάνυχτα η Μαρί πηγαίνει στο σαλόνι για να επισκεφθεί τον τραυματισμένο της καρυοθραύστη. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι λουσμένο στο φως του φεγγαριού, φαντάζοντας μυστήριο και γεμάτο μαγικά μυστικά. Ο βασιλιάς των ποντικιών εισβάλλει στο δωμάτιο μαζί με τον στρατό του και ο καρυοθραύστης μεταμορφώνεται σε ένα νεαρό κύριο, τον πρίγκιπα-καρυοθραύστη που σώζει τη Μαρί. Οι κούκλες χορεύουν, τα κεριά καίνε ακόμα πιο λαμπερά, το χριστουγεννιάτικο δέντρο ζωντανεύει και η Μαρί με τον πρίγκιπα-καρυοθραύστη λάμπουν από ευτυχία. Όμως τελικά, αποδεικνύεται πως όλο αυτό ήταν απλά ένα όνειρο. Η παραμονή Χριστουγέννων έχει περάσει και η Μαρί βρίσκεται καθισμένη κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, κρατώντας την κούκλα-καρυοθραύστη. 

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας σεζόν Cine Events του K Cineplex, που περιλαμβάνει θεαματικές χορευτικές παραστάσεις, όπερα και συναυλίες, που μεταδίδονται είτε ζωντανά, είτε μαγνητοσκοπημένα στη μεγάλη οθόνη.

Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 10 ευρώ για τις μαγνητοσκοπημένες προβολές και στα 18 ευρώ για τις ζωντανές, με welcome drink και τσιμπήματα κατά την άφιξη.

Για πληροφορίες και τις ώρες προβολής πατήστε ΕΔΩ, ή καλέστε στο 24 819022.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ