Οι «άτακτοι» της Κύπρου συσπειρώνονται

Αν έχεις και εσύ τάσεις αναρχικές, νιώθεις ενάντια σε πολλά, η κοινωνία που ζούμε δεν σε εκφράζει κλπ, κλπ να μη νιώθεις μοναξιά. Στο νησί μας υπάρχουν (και) αντιεξουσιαστές και διοργανώνουν μάλιστα και φεστιβάλ.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα και αύριο, 20 και 21 Νοεμβρίου, στο Social Space Kaymakkin στο Καϊμακλί οργανώνεται για τρίτη συνεχή χρόνια το φεστιβάλ «Φύλα και Εξουσία» από τη Συσπείρωση Ατάκτων, «μια αναρχική, αντί-εξουσιαστική ομάδα που εν ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση τζαι η οποία εδρεύκει στην Λευκωσία» (όπως αντιλαμβανόμαστε, η χρήση της κυπριακής διαλέκτου είναι μέρος του κόνσεπτ).

Σκοπός, αναφέρουν οι διοργανωτές «ένει να συζητήσουμε τζαι θεωρητικά να επεκταθούμε πάνω στους μυριάδες τρόπους με τους οποίους τα φύλα, στις διασταυρώσεις τους με πολλαπλές κοινωνικό-πολιτικές τζαι πολιτισμικές κατηγορίες, αλληλοεπιδρούν τζαι αυθαίρετα (ανα) παράγουν συστημικές ανισότητες σε σχέση με την εξουσία».

Το φεστιβάλ Φύλα τζαι Εξουσία, προστίθεται, επιδιώκει «να σηματοδοτήσει, να κατανοήσει τζαι να αποδομήσει διάφορες κοινωνικές συστημικές εξουσιαστικές σχέσεις, προκειμένου να τους αντισταθεί».

«Η ευθύνη, η πλαισιοθέτηση τζαι η αυτο-αναφορικότητα εν πολλά σημαντικά στοιχεία της προσέγγισης του φεστιβάλ που επιδιώκει να αποκανονικοποιήσει τζαι να από-νομιμοποιήσει εξουσιαστικές διαφορές τζαι κατηγορίες μέσα που διαδραστικά εργαστήρια, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ευφάνταστες παραστάσεις τζαι πολιτικά πάρτυ».

 

FACEBOOK EVENT


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ