Πού είναι οι γυναίκες καρδιολόγοι;

Οι γυναίκες καρδιολόγοι είναι πολύ λιγότερες από τους άνδρες, έδειξε έρευνα στις ΗΠΑ.

 


Article featured image
Article featured image

Ακόμη και στη χώρα της ισότητας, όπου υποτίθεται οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, υπάρχουν ακόμα διακρίσεις και μεγάλες. Τουλάχιστον στον κλάδο των καρδιολόγων. Όπως έδειξε νέα αμερικανική έρευνα, οι γυναίκες καρδιολόγοι είναι σπάνιες και όσες υπάρχουν πληρώνονται λιγότερο από τους άντρες συναδέλφους τους.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ερευνών Duke στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών θέλησαν να δουν πόσες γυναίκες καρδιολόγοι υπάρχουν και κατά πόσο έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άντρες συναδέλφους τους.

Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν στοιχεία του 2013 από 161 καρδιολογικά ιατρεία τα οποία συμπεριελάμβαναν 2.450 άντρες και μόλις 229 γυναίκες καρδιολόγους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Journal of the American College of Cardiology έδειξαν πως λιγότεροι από ένας στους δέκα καρδιολόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γυναίκες.

Η διαφορά όμως δεν είναι μόνο εκεί. Ακόμα και αυτές οι λίγες γυναίκες που υπάρχουν στον κλάδο της καρδιολογίας, πληρώνονται λιγότερα από τους άντρες καρδιολόγους. Τα έσοδα ενός άντρα καρδιολόγου είναι κατά μέσο όρο 510 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο ενώ για τις γυναίκες καρδιολόγους 400 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο.

Πού το αποδίδουν αυτό οι ειδικοί;

Όπως εξηγούν οι γυναίκες είναι πιο εύκολο να επιλέξουν ειδικότητα που χρειάζεται λιγότερο χρόνο στη δουλειά από τους άντρες, κυρίως εξαιτίας των παιδιών της οικογένειας.


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ