Ελληνίδες φοιτήτριες εκπορνεύονται για 2 ευρώ ή για ένα σάντουιτς

Σε δημοσίευμά της με τον προβοκατόρικο τίτλο «Greek students sell sex for food», η εφημερίδα Times του Λονδίνου ασχολείται με τη σκοτεινή πλευρά της πορνείας και τον αντίκτυπο σε αυτήν της οδυνηρής λιτότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Το συμπέρασμα προκύπτει από μελέτη που πραγματοποίησε το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το οποίο εξέτασε στοιχεία περισσότερων από 17.000 ατόμων που εκπορνεύονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Ελληνίδες είναι σήμερα αυτές που κυριαρχούν στην εγχώρια βιομηχανία της πορνείας, εκτοπίζοντας εκείνες της ανατολικής Ευρώπης, με το σεξ που προσφέρεται στην Ελλάδα να συγκαταλέγεται στα φθηνότερα ολόκληρης της Ευρώπης.


Οι περισσότερες γυναίκες που εκδίδονται στη χώρα είναι μεταξύ 17-20 ετών.


Ο σκληρός ανταγωνισμός έχει αναγκάσει νεαρά κορίτσια και φοιτήτριες να χρεώνουν το σεξ που προσφέρουν σε εξευτελιστικές τιμές κι άλλοτε σαν αντάλλαγμα για λίγο φαγητό, μεταδίδουν οι Times. «Μερικές γυναίκες το κάνουν για να φάνε μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς επειδή πεινάνε» λέει στους London Times ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, που συντόνισε την διάρκειας τριών ετών μελέτη. «Άλλες (το κάνουν) για να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς, έκτακτα έξοδα ή για τη δόση τους (ναρκωτικά)» προσθέτει.

Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η ισχύουσα τιμή για σεξ με μια πόρνη ήταν τα 50 ευρώ. «Σήμερα έχει πέσει τόσο πολύ που αγγίζει τα 2 ευρώ για ένα μισάωρο» μαρτυρά ο κ. Λάζος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τιμή του σεξ πέφτει, καθώς το ίντερνετ πλέον παρέχει ολοένα και περισσότερο σεξουαλικό υλικό. Σύμφωνα με τους London Times, στην Ευρώπη η μέση τιμή των 180 ευρώ για μία ώρα «πληρωμένου έρωτα» έχει μειωθεί δραματικά. Η πορνεία στην Ελλάδα είναι νόμιμη, ωστόσο ελάχιστοι οίκοι ανοχής στην χώρα έχουν άδεια, ωθώντας έτσι σχεδόν 18.500 ιερόδουλες να δουλεύουν στους δρόμους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ