Χριστούγεννα χωρίς Παραμυθουπόλεις, γίνεται;

Καρουζέλ, χριστουγεννιάτικοι τροχοί, ξυλοπόδαροι, ταχυδακτυλουργοί, ξύλινα σπιτάκια γεμάτα λιχουδιές, συναυλίες, face painting και Αϊ Βασίληδες, είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν οι «παραμυθένιες πόλεις» του νησιού για φέτος τις γιορτές.

 


Article featured image
Article featured image

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα αισίως ξεκίνησε και μαζί ξεκινήσαμε κι εμείς να ψάχνουμε χώρους και τρόπους για να τα γιορτάσουμε. Αναμφίβολα, οι Παραμυθούπολεις -κάποιες από τις οποίες στήθηκαν ήδη, ενώ άλλες πρόκειται να στηθούν- αποτελούν για μικρούς και μεγάλους το απόλυτο «place to be» για τις γιορτές.

Όπου κι αν βρίσκεται στο νησί, ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στον πιο κάτω μίνι οδηγό με τις Παραμυθουπόλεις, τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, καθώς και μερικές άλλες μικρές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Δήμοι, όλο και κάτι θα σε γοητεύσει και θα σα βοηθήσει να γεμίσεις μια ή και περισσότερες γιορτινές μέρες.

Δεν ξέρουμε αν για να έχουμε παραμυθένια Χριστούγεννα θα πρέπει κατ’ ανάγκη να περάσουμε από κάποια Παραμυθούπολη, σίγουρα πάντως την προσπάθειά μας θα την κάνουμε!



 

Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη στη Λευκωσία

Η Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη της πρωτεύουσας φέτος αλλάζει χώρο και μεταφέρεται στο Δήμο Στροβόλου και συγκεκριμένα στα φώτα απέναντι από την πρώην υπεραγορά Ορφανίδη.

Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να διασκεδάσεις μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου, στο καρουζέλ, στον χριστουγεννιάτικο τροχό των 40 μέτρων, αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια που έφτασαν από το Parko Paliatso της Αγίας Νάπας.

Εκτός απ’ τα παιχνίδια, στην παραμυθούπολη θα βρίσκονται επίσης μάγοι, ξυλοπόδαροι, καθώς και συναυλίες από γνωστούς Κύπριους και Ελλαδίτες καλλιτέχνες, όπως Μελίνα Ασλανίδου, Minus One, Boys and Noise, ΜΕΛΙSSES, Stan, Vegas, Δέσποινα Βανδή και άλλοι πολλοί.

Για να δεις ολόκληρο το πρόγραμμά της Χριστουγεννιάτικης Παραμυθούπολης, πάτησε ΕΔΩ.



 

Χριστουγεννιάτικο χωριό Galactica στη Λεμεσό

O πολυχώρος Galactica στη Λεμεσό δημιούργει και φέτος ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο χωριό στο οποίο μπορούν να διασκεδάζουν μικροί και μεγάλοι!

Ξυλοπόδαροι, ταχυδακτυλουργοί, μουσικά συγκροτήματα, σεφ που θα ετοιμάζουν γλυκά και λιχουδιές, face painting, αφήγηση παραμυθιών, θεατρικές παραστάσεις και βραδιές σμιλιού, είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που θα βρεις εκεί.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργεί από τις 5 μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου και η έσοδος σε αυτό θα είναι δωρεάν.

Θα υπάρχει επίσης μία σειρά από καθημερινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, το αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων μπορείς να βρεις ΕΔΩ.



 

«Το Χωριό του Άη Βασίλη» στη Λάρνακα

Για πρώτη φορά φέτος τα Χριστούγεννα, θα στηθεί στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στην πλατεία Ευρώπης, το πιο λαμπερό και φωτεινό χωριό… «Το Χωριό του Άη Βασίλη».

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, η οποία θα ανοίξει τις πόρτες τις από τις 12 Δεκεμβρίου, μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων δωμάτιο παραμυθιών, δέντρο με ευχές, εργοστάσιο παιχνιδιών, ξύλινα σπιτάκια με ζαχαρωτά και χριστουγεννιάτικα εδέσματα, χριστουγεννιάτικη αγορά, μουσική, χορό, βιβλία και πολλές ακόμα δραστηριότητες.

Η τιμή για την κάθε δραστηριότητας θα είναι στα 2 ευρώ.

Για να δεις αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας του χωριού, αλλά και για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, πάτησε ΕΔΩ.



 

«Christmas Wonder» στο Παραλίμνι

Το Παραλίμνι, φέτος τα Χριστούγεννα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου, καθώς διοργανώνει και πάλι το χριστουγεννιάτικο χωριό «Christmas Wonder», από τις 5 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου.

Η φαντασμαγορική παραμυθούπολη που θα φιλοξενεί πληθώρα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και δράσεων, θα πλαισιώνεται μεταξύ άλλων από Καρουζέλ και διάφορα άλλα παιχνίδια από το «PARKO PALIATSO LUNA PARK».

Εκεί θα βρεις, επίσης, εργαστήρι σοκολάτας, ξύλινα σπιτάκια και άλλα περίπτερα, τα οποία θα προσφέρουν λιχουδιές και εδέσματα, όπως κρέπες, λοκμάδες, αλμυρά, ζεστή σοκολάτα και ζεστό κρασί.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.

 

 

PLUS for XMAS

Εκτός από τις μεγάλες παραμυθούπολεις των Δήμων, υπάρχουν και μερικές άλλες μικρές, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες χριστουγεννιάτικές εκδηλώσεις που μπορείς να επισκεφτείς αυτές τις ημέρες.



Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Pavilion

Το Pavilion, στη Λευκωσία, διοργανώνει μια φιλανθρωπική εκδήλωση με την ονομασία «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, από τις 11.00, μέχρι τις 19.00. Στο χώρο θα υπάρχει γωνιά ζωγραφικής για τα παιδιά, φουσκωτά, μπαλονοκατασκευές και άλλες δραστηριότητες με την Luna Sonia. Για να μάθεις περισσότερα, πάτησε ΕΔΩ.

«Εργαστήρι Αγάπης του Άη Βασίλη» στη Μαρίνα Λεμεσού

Ο Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος FUNRAISING, διοργανώνει «Εργαστήρι Αγάπης του Άη Βασίλη», στο Πολιτιστικό Κέντρο ΤΡΑΚΑΣΟΛ της Μαρίνας Λεμεσού, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί, μέχρι τις 7.00 το απόγευμα. Άγιος Βασίλης, παραμύθια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χοροί, ξωτικά του Άγιου Βασίλη, εικαστικά εργαστήρια κατασκευών για παιδιά, χριστουγεννιάτικη αγορά αντικειμένων αλλά και γλυκών, είναι μόνο μερικά από τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στη Μαρίνα. Περισσότερα για την εκδήλωση θα βρεις εδώ.

«Χριστουγεννιάτικη Πλατεία» στη Σωτήρα

Το Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου, η πλατεία της Σωτήρας μετατρέπεται σε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, με μπόλικα χριστουγεννιάτικα ποτά και εδέσματα. Η «Χριστουγεννιάτικη Πλατεία» θα λειτουργεί από τις 14.00 μέχρι τις 20.00 και εκεί τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με φουσκωτό, κουκλοθέατρο, παράσταση καραγκιόζη, παιδικούς ήρωες, Άγιο Βασίλη και άλλα πολλά. Η διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους θα εμπλουτίζεται με μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα από καλλιτεχνικά σχήματα του Δήμου Σωτήρας και της επαρχίας Αμμοχώστου.

Χριστουγεννιάτικη καλλιτεχνική εκδήλωση στην Πάφο

Η ετήσια Χριστουγεννιάτικη καλλιτεχνική εκδήλωση του Δήμου Πάφου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου στο Μαρκίδειο Θέατρο, στις 19.00. Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί ως η πιο ολοκληρωμένη, στο είδος της, στην επαρχία, στοχεύοντας στον ποιοτικό συνδυασμό του πνεύματος των ημερών με την υποβλητικότητα και τη ζωντάνια της μουσικής, του τραγουδιού και του χορού. Στη φετινή εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πάφου, η Ορχήστρα του Ωδείου Δήμου Πάφου και η Σχολή Μπαλέτου Κλέας Πιτσιλλίδου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ