Άνοιξε Ζορπάς στη Νέα Υόρκη

Αν βρεθείτε ποτέ στη Νέα Υόρκη και πάθετε σύνδρομο στέρησης από φούρνους «Ζορπά» ή ακόμη καλύτερα, αν ζείτε εκεί, βρέθηκε η λύση.

 


Article featured image
Article featured image

Στην περιοχή Μπέισαϊντ της Νέας Υόρκης άνοιξε χθες ο πρώτος «Ζορπάς» των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πετυχημένος κυπριακός όμιλος εταιρειών άνοιξε στην αμερικανική μητρόπολη μέσω του ζαχαροπλαστείου The French Workshop και σε συνεργασία με την οικογένεια Παντελάτου που δραστηριοποιείται  επίσης στον ίδιο χώρο, με τα ζαχαροπλαστεία «Αρτόπολις», στην Αστόρια και το Μανχάταν.

Τα εγκαίνια του νεοϋορκέζου Ζορμπά τελέστηκαν το βράδυ της Πέμπτης και εκεί βρέθηκαν αρκετοί παράγοντες της κυπριακής παροικίας και  των ελληνικών κοινοτήτων της περιοχής.

Ο Δημήτρης Ζορπάς είπε στο ΚΥΠΕ ότι το στυλ του καταστήματος είναι ίδιο με των ζαχαροπλαστείων «Πραλίνα» , ιδιοκτησία του Ομίλου Ζορπά στην Κύπρο και τα γλυκά που διατίθενται είναι του ιδίου τύπου. Πέραν των γλυκισμάτων, διατίθεται και ψωμί παραδοσιακού τύπου (artisan) το οποίο παρασκευάζουν φουρνάρηδες από τη Γαλλία. Πρόκειται για ψωμί ωρίμανσης χωρίς μαγιά, το οποίο υποδέχθηκαν οι πελάτες με ενθουσιασμό.

Επισήμανε ότι στη Νέα Υόρκη ο όμιλος Ζορπά – που γιόρτασε τα 40 χρόνια του πρόσφατα - συνεταιρίστηκε με το πλέον ευρωπαϊκό και σύγχρονο ελληνικής ιδιοκτησίας ζαχαροπλαστείο και με την οικογένεια Παντελάτου συζητούσαν την ιδέα αυτή για επτά χρόνια. «Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να την υλοποιήσουμε κι αναλόγως με την επιτυχία θα προχωρήσουμε με επέκταση στην αμερικανική αγορά», συμπλήρωσε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ