Γι’ αυτό δεν μπορείς να σβήσεις το Facebook

Ερευνητές ανακάλυψαν τους τέσσερις λόγους που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αποχωριστούν το Facebook.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα το πανεπιστήμιο του Cornell, ανέλυσε πάνω από 5.000 έρευνες για να καταλάβει τι κρατά συνδεδεμένους τους ανθρώπους τόσο πολύ με το κοινωνικό δίκτυο.

Οι ερευνητές μελέτησαν άτομα τα οποία είχαν αποφασίσει να σβήσουν το Facebook και μετά επέστρεψαν πίσω σε αυτό.

Ο πρώτος λόγος σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ο εθισμός τον οποίο αντιλαμβάνονται οι χρήστες και τους κάνει να επιστρέφουν. Ένας άντρας ο οποίος προσπάθησε να κλείσει το Facebook, περιγράφει: «Τις πρώτες 10 ημέρες, κάθε φορά που άνοιγα ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Internet, το δάχτυλό μου πήγαινε αυτόματα στο F».

Ο δεύτερος λόγος που έκανε τους χρήστες να αποχωρούν ήταν η έλλειψη ιδιωτικότητας και αυτοί επέστρεφαν λιγότερο συχνά στο κοινωνικό δίκτυο. Αλλά όσοι ενδιαφέρονταν για το τι σκέφτονταν οι άλλοι γι’ αυτούς και μπορούσαν να διαχειριστούν τις συγκεκριμένες πληροφορίες που ήθελαν να μοιραστούν με τους άλλους δεν μπορούσαν να κρατηθούν και επανασυνδέονταν στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο τρίτος λόγος που κάνει τους ανθρώπους να επιστρέφουν στο κοινωνικό δίκτυο είναι η διάθεσή τους σύμφωνα με τους ειδικούς καθώς σύμφωνα με την έρευνα όσοι είχαν καλύτερη διάθεση μπορούσαν να μείνουν περισσότερο χρόνο χωρίς Facebook.

Ο τελευταίος λόγος που κάποιοι δεν επέστρεφαν στο Facebook είναι η χρήση άλλων κοινωνικών δικτύων «υποκατάστατων». Αν κάποιος ασχολείται με ένα άλλο social media ενδιαφέρεται λιγότερο για το Facebook. Επέστρεφαν δηλαδή πιο συχνά οι χρήστες που απλώς δεν είχαν κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο να ασχοληθούν αλλά ήθελαν να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ