Σημαντική βράβευση για το ξενοδοχείο Amathus

Το ξενοδοχείο Amathus στη Λεμεσό, βραβεύτηκε με το «Green Hotel of the Year 2015» κατά την ετήσια απονομή των βραβείων European Hospitality Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο στο Royal Garden Hotel στο Λονδίνο.

 


Το βραβείο αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών, αλλά και της φιλοσοφία της Διεύθυνσης του ξενοδοχείου Amathus στη Λεμεσό, για ένα πλήρες πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης, το οποίο όχι μόνο βελτιώνει την απόδοση του ξενοδοχείου, αλλά βοηθά παράλληλα και στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Το ξενοδοχείο Amathus εφαρμόζει ένα μεγάλο αριθμό οικολογικών πρωτοβουλιών, οι οποίες το έχουν αναδείξει ως ένα ξενοδοχείο με οικολογική συνείδηση, αλλά και το πιο οικολογικό ξενοδοχείο στην Ευρώπη. 

Οι πιο σημαντικές από αυτές τις πρωτοβουλίες, είναι το μοναδικό προηγμένο κεντρικό σύστημα για γεωανταλλαγή και ανάκτηση θερμότητας που εκμεταλλεύεται το θαλασσινό νερό για σκοπούς θέρμανσης του νερού και παροχής κλιματισμού στο ξενοδοχείο. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται κατά πολύ η εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα.  Επίσης, γίνεται χρήση της αφαλάτωσης για σκοπούς άρδευσης και προμήθειας νερού στο ξενοδοχείο, καθώς και ανακύκλωση όσων υλικών μπορούν να ανακυκλωθούν όπως πλαστικό, χαρτί, γυαλί, λάδια, μπαταρίες, μελάνια κλπ. 

Διαχρονικά ένα από τα καλύτερα πεντάστερα ξενοδοχεία του νησιού, αλλά και μέλος των «The Leading Hotels of the World», το ξενοδοχείο Amathus επιβραβεύεται κάθε χρόνο από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες στον κόσμο για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ