Το «Σύνδρομο Χαμπουλλά» και η ατιμωρησία...

Η Τατιάνα Ηρακλέους μοιράζεται μαζί μας ένα περιστατικό που συνέβη σήμερα (27/12) έξω από το σπίτι της. Άκουσε πυροβολισμούς, βγήκε έξω, είδε κυνηγούς, κάλεσε πρώτα την Θήρα και μετά την Αστυνομία, αλλά τίποτα δεν βγήκε… Η μοναδική απάντηση που πήρε ήταν πως, καλύτερα είναι να μην δώσει συνέχεια στο περιστατικό διότι πέραν του ότι η συγκεκριμένη οικογένεια κυνηγών είναι «επικίνδυνη» είναι και «Άγιες μέρες»…

 


Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω αυτούσιο το κείμενό της, όπως ανέβηκε στο facebook με τον τίτλο Το «Σύνδρομο Χαμπουλλά» και η ατιμωρησία...

 

Το ότι βγαίνουν περήφανα βουλευτές και δηλώνουν πως παρανομούν, χωρίς να έχουν επιπτώσεις για τις πράξεις τους, έχει μόνο ένα αποτέλεσμα... Να παρανομούν ακόμα πιο πολλοί συμπολίτες μας, είτε αυτό αφορά μικροπαραβάσεις είτε και πιο σοβαρά εγκλήματα!

Κυριακή πρωί (27/12/15). Ακούω πυροβολισμούς σε πολύ κοντινή απόσταση. Βγαίνω έξω και βλέπω δυο αυτοκίνητα έξω από το σπίτι μας και 6-7 κυνηγούς να πυροβολούν. Τους είπα πως στην περιοχή εδώ δεν επιτρέπεται το κυνήγι και πως ακόμα και να επιτρεπόταν, το ότι βρίσκονταν σε απόσταση μόνο 10 μέτρων από το σπίτι και πυροβολούσαν ήταν επικίνδυνο! Ο ένας από αυτούς άρχισε να φωνάζει και όταν του είπα πως θα καλέσω τη Θήρα, μου είπε «Όποιον θέλεις πιάε!». Αυτό φαντάζομαι, είναι μια «μικρή παρενέργεια» του «Συνδρόμου Χαμπουλλά» -κάνω ό,τι παρανομία θέλω και δεν με νοιάζουν οι επιπτώσεις... γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν!

Σε επικοινωνία που είχα με τη Θήρα, τους ανέφερα το περιστατικό. Μου είπαν πως θα έστελναν αυτοκίνητο στην περιοχή (στεκόμουν εκτός σπιτιού για 1 περίπου ώρα... αυτοκίνητο της Θήρας δεν ήρθε!). Ανέφερα επίσης στον λειτουργό που απάντησε το τηλέφωνο πως έχω και τους αριθμούς εγγραφής των οχημάτων τους. Μου απάντησε πως δεν τους θέλει! Τον ρώτησα -αφού προφανώς η Θήρα δεν είναι υπεύθυνη για κυνηγούς που παρανομούν- αν για τέτοιου είδους καταγγελίες πρέπει να αποταθώ στην Αστυνομία και μου είπε «ναι»!

Έτσι κι έκανα... πήρα τηλέφωνο στην Αστυνομία της περιοχής και ανέφερα το περιστατικό. Μου είπαν πως θα έστελναν αυτοκίνητο στην περιοχή (στεκόμουν εκτός σπιτιού για 1 περίπου ώρα... ούτε αυτοκίνητο της Αστυνομίας ήρθε!). Είμαι όμως τρομερά ευγνώμων γιατί στην Αστυνομία τουλάχιστον δεν αρνήθηκαν να τους πω τους αριθμούς εγγραφής των οχημάτων των παρανομούντων!

Δεν ξέρω αν στο διάστημα αυτό που περίμενα, τηλεφώνησαν από την Αστυνομία στους κυνηγούς, όμως μετά από 40 περίπου λεπτά, ήρθε κάποιος για να φέρει τον κάτοχο του ενός αυτοκινήτου να το πάρει. Ο κύριος κατέβηκε για να «κατευνάσει τα πνεύματα». Η αλήθεια είναι πως ήταν ευγενέστατος, αλλά μας είπε πως θα ήταν καλύτερο να μην δώσουμε συνέχεια στο περιστατικό, διότι πέραν του ότι η συγκεκριμένη οικογένεια κυνηγών είναι «επικίνδυνη», είναι και «Άγιες μέρες»!

Το μόνο πράγμα λοιπόν, που μπορώ να κάνω, αυτές τις «Άγιες μέρες», είναι να το μοιραστώ μαζί σας και να «προσευχηθώ» πως δεν θα μας κάνουν κάτι οι «επικίνδυνοι» αυτοί άνθρωποι...

Αγαπητοί μου κυνηγοί, λυπούμαι πάρα πολύ που εξαιτίας κάποιων «ασυνείδητων κυνηγών», στοχοποιείστε όλοι... Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο... εξαιτίας κάποιων «ασυνείδητων οπαδών» στοχοποιούνται όλοι... Το ίδιο συμβαίνει και στη Βουλή… Εξαιτίας κάποιων «ασυνείδητων βουλευτών» στοχοποιούνται όλοι!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ