Το χρώμα της χρονιάς δεν είναι ένα, αλλά δύο

Η εταιρεία χρωμάτων Pantone, κάθε χρόνο ανακοινώνει το χρώμα της χρονιάς.

 


Article featured image
Article featured image

Για το 2016, για πρώτη φορά, το Χρώμα της Χρονιάς, δεν είναι ένα χρώμα, αλλά δύο χρώματα μαζί.

Το κάθε χρώμα είναι ένα απαλό παστέλ: «Rose Quartz» και «Serenity».

Ο λόγος που επέλεξαν δύο χρώματα είναι επειδή θέλουν οι δύο αποχρώσεις να αντιπροσωπεύουν την αυξανόμενη αποδοχή της κοινωνίας σε θέματα ισότητας φύλου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που έκανε η εταιρεία, η διευθύντρια Leatrice Eiseman και δημοσιεύει η huffingtonpost ανέφερε:

«Σε πολλά σημεία του κόσμου βιώνουμε μία θολούρα στο φύλο που σχετίζεται με τη βιομηχανία της μόδας, που επιδρά σημαντικά στις τάσεις των χρωμάτων σε κάθε μορφή σχεδιασμού. Αυτή η όχι τόσο μονόπλευρη αντιμετώπιση σχετικά με το χρώμα συνάδει με το γενικότερο κοινωνικό κίνημα και ρευστότητα, τη μεγαλύτερη άνεση του καταναλωτή να χρησιμοποιεί με μεγαλύτερη άνεση το χρώμα ως μέσο έκφρασης, με μία γενιά που ανησυχεί λιγότερο για την τυποποίηση ή μήπως την κρίνουν και είναι μία ανοιχτή ανταλλαγή ηλεκτρονικής πληροφορίας που έχει ανοίξει τα μάτια μας σχετικά με τις διαφορετικές χρήσεις του χρώματος.»

Τα δύο χρώματα, επιπλέον, συμβολίζουν την καλή ζωή και την ηρεμία. Η Pantone αναφέρει ότι καλωσορίζουν χρώματα που γεμίζουν ψυχολογικά την ανάγκη μας για καθησυχασμό και ασφάλεια.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ