«Μπράβο στον Δήμαρχο για την Πλατεία Ελευθερίας»

Με πολλή χαρά η Urban Cyprus χαιρετίζει την ολοκλήρωση της σκυροδέτησης της Πλατείας Ελευθερίας και συγχαίρει τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

 


Article featured image
Article featured image

«Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά την ολοκλήρωση της σκυροδέτησης της νέας Πλατεία Ελευθερίας. Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και καθυστερήσεις από το 2005 το έργο βρίσκεται πλέον σε πορεία ολοκλήρωσης» αναφέρει σε ανάρτησή της η Urban Cyprus, μία κίνηση πολιτών που προωθεί τοπικά θέματα της Λευκωσίας.

Αφού συγχαίρει τον Δήμαρχο και τον Δήμο που «κατάφερε να απεγκλωβίσει το έργο» η κίνηση αναφέρει πως «εμείς σαν Urban Cyprus πολεμάμε από το 2005, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί», αφού η Λευκωσία «χρειάζεται αλλαγή, χρειάζεται να τολμήσουμε να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας παραγωγικά, όχι αποτρέποντας, αλλά δημιουργώντας έργα και πολιτισμό».

Η ανάπλαση της πλατείας είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, προστίθεται.


Το σημαντικότερο είναι πως με την νέα Πλατεία Ελευθερίας η πρωτεύουσα θα αποκτήσει σημείο αναφοράς


«Η τουρκική εισβολή έκοψε την τουριστική, εμπορική και οικιστική ανάπτυξης της εντός των τειχών πόλης και των περιχώρων της, και με την πραγματοποίηση αυτού του έργου η πρωτεύουσα θα πάρει ανάσα ζωής και θα γίνει ακόμη πιο ελκυστική για τους πολίτες».

Το σημαντικότερο, πιστεύει η λευκωσιάτικη αυτή ομάδα πολιτών, είναι πως με την νέα Πλατεία Ελευθερίας η πρωτεύουσα θα αποκτήσει σημείο αναφοράς «συνδυάζοντας το μοντέρνο με το παλιό και φυσικά και με το πράσινο με αρμονικό τρόπο».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ