Ημερίδα ενημέρωσης και γευσιγνωσίας κυπριακών κρασιών

Διάφορα κυπριακά κρασιά, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Οινοποιείων Κύπρου, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος, την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό.

 


Article featured image
Article featured image

Στόχος του προγράμματος, ήταν να ενημερωθούν οι οινοποιοί, οι οινοχόοι, αλλά και οι επαγγελματίες στον χώρο του κρασιού, για τις νέες σοδιές κρασιών, αλλά και η προώθηση των κυπριακών κρασιών σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εννέα οινοπαραγωγοί που έλαβαν μέρος στα Aνοικτά Oινοποιεία Κύπρου, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ήταν επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού, επιλεγμένους οίνους ποιότητας και μίλησαν για τις οινικές εξελίξεις του τρύγου της περασμένης χρονιάς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σημαντική είναι και η συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει μεριμνήσει για την στήριξη των παραγωγών με χρηματοδοτικούς μηχανισμούς που αποσκοπούν στην προβολή και προώθηση των προϊόντων τους.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Οινοχόων Κύπρου, Γιώργος Κασσιανός, «Το πρόγραμμα είναι μια ευκαιρία για να καταφέρει να προωθηθεί ο ποιοτικός κυπριακός οίνος, τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες».

Η Φλωρεντία Κυθραιώτου, η οποία είναι μια εκ των διοργανωτών της ημερίδας, δήλωσε πως:


«Το κυπριακό κρασί, σήμερα έγραψε ιστορία, αφού έχει μπει στο σύγχρονο κόσμο και έχει τη δική του ταυτότητα. Αξίζει να το γνωρίσουμε, να το ψάξουμε και να το ανακαλύψουμε».    


Η ημερίδα αποτελεί μέρος μιας δέσμης ενεργειών προώθησης των τοπικών οίνων της Κύπρου, σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φορέας υλοποίησης του μεγαλύτερου μέρους του προγράμματος προώθησης, είναι ο Εκδοτικός Οίκος Δίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ