Για μεζέ, πάμε βουνό! [15 ταβέρνες στο χωριό]

Πάει και ο Γενάρης. Φτάσαμε αισίως στην εποχή εκείνη του χρόνου που ο καιρός «γλυκαίνει», η όρεξη για βόλτα είναι εντονότερη, η φύση ξυπνάει και μοσχοβολάει και η κυπριακή ύπαιθρος γεμίζει με οδοιπόρους.

 


Article featured image
Article featured image

Οικογένειες, φίλοι, συνταξιούχοι, ακόμα και οι ξένοι τουρίστες, όλοι σε ένα αυτοκίνητο με προορισμό τα χωριά του νησιού.

Κυρίως για φαγητό, ενώ αν υπάρχει και κάτι έξτρα για να το συνδυάσεις, ένα μοναστήρι, ένα μουσείο, μια εκδήλωση, ένα αγροτουριστικό κατάλυμα, ακόμα καλύτερα.

Σε ότι αφορά στο πρώτο, τη μάσα, ευτυχώς οι επιλογές είναι ουκ ολίγες, σε όλες τις επαρχίες της Κύπρο και σε πολλά χωριά.

Μερακλίδικος μεζές, χύμα τοπικό κρασάκι, εποχιακά καλούδια, φιλοξενία, ενώ αν είσαι και τυχερός μπορείς να βρεις ακόμα και ζωντανή μουσική.

Από τον Γιάννη στον Κάθηκα, το σχετικά καινούργιο Κατώι και τον Κυρ Γιάννη στο Όμοδος ως το Σάμα στα Σπήλια και από την Αριάδνη στα Βάσα Κοιλανίου, τη Σάντα Κατερίνα στην Ποταμιά και το Μανωλά στο Κελλάκι, ως το Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη και τον Τάκη στο Βουνί, η Κύπρος απ’ άκρη σ’ άκρη είναι... μπουκιά και συγχώριο!

 



Σάντα Κατερίνα στην Ποταμιά

 



Το Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη

 



Γιάννης στον Κάθηκα



Δείτε την ολοκληρωμένη λίστα και με τις 15 ταβέρνες, στο ωραίο θεματάκι που έφτιαξε το Time Out Cyprus, πατώντας ΕΔΩ.


Πηγή: Time Out Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ