Οι ευκάλυπτοι στο Κούριο έγιναν παλούκια [ζητούνται εξηγήσεις]

Με παλούκια της Αρχής Ηλεκτρισμού μοιάζουν πλέον οι ευκάλυπτοι στον Άγιο Ερμογένη της Λεμεσού και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ζητά εξηγήσεις.


Article featured image
Article featured image

Η παραλία του Κουρίου μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί ως η ομορφότερη της Λεμεσού. Για δεκαετίες ολόκληρες, ένα από τα βασικά της χαρακτηριστικά υπήρξε η μικρή όαση πρασίνου με τους ψηλούς ευκαλύπτους στο δεξί χέρι της εισόδου της.

Όχι πια.

Με ανακοίνωσή του, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου μας ενημερώνει πως οι χαρακτηριστικοί ευκάλυπτοι έχουν κουρευτεί, με τρόπο μάλιστα που να δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά κατά πόσο αυτό έγινε νομότυπα.

«Έχουν κουρέψει όλους τους ευκάλυπτους με την άδεια και βούλα του Τμήματος Δασών.

Ως εδώ καλά, όμως με την παραχώρηση της άδειας τι έγινε; Διερωτόμαστε γιατί αυτό που έγινε όχι μόνο το χαρακτηρίζουμε καταστροφή αλλά και μια ενέργεια η οποία έχει συνέπειες.

Συνέπειες στην πανίδα και στα πουλιά, όπου για χρόνια φώλιαζαν σε αυτήν την περιοχή αλλά και για τους ανθρώπους και παραθεριστές. Αυτό που έμεινε από τους ευκαλύπτους είναι απλά παλούκια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την Αρχή Ηλεκτρισμού ως πυλώνες».

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έχει στείλει σχετική επιστολή στον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, με την οποία ζητά να πληροφορηθεί κατά πόσο έχει παραχωρηθεί άδεια για κλαδέματα από το Τμήμα, εάν πραγματοποιήθηκαν στην παρουσία λειτουργού και εάν η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η σωστή πρακτική, αφού αφήνει πίσω της «μόνο άχαρα παλούκια».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ