Οι Minus One είχαν προβλέψει τον νικητή

Article featured image
Article featured image

Το «Shine» είναι στην ουσία το πρώτο τραγούδι που έγραψαν ως Minus One, έπειτα από μακροχρόνια πορεία στα μουσικά πράγματα του τόπου παίζοντας αποκλειστικά covers. Το τραγούδι έχει κάτι απ’ τις παλιές καλές ροκ εποχές, συνδυάζοντας όμως έναν πιο φρέσκο ήχο.

Επιπλέον, η εικόνα με τους Minus One επί σκηνής είναι χωρίς αμφιβολία εντυπωσιακή, η ενέργεια τους απίστευτη, ενώ οι ίδιοι αποτελούν μια ροκ μπάντα που θα μπορούσε άνετα να κερδίσει το κοινό της Ευρώπης -ή τουλάχιστον να τους κάνουν να τους προσέξουν.

Εδώ και καιρό η κριτική επιτροπή (και δη όλοι όσοι είχαν έρθει από εξωτερικό) μας έδιναν να καταλάβουμε σε πιο τραγούδι κλίνουν περισσότερο -για τον σκοπό που το θέλουμε. Το έδειξαν άλλωστε και με την ψήφο τους, αφού πρώτους τοποθέτησαν τους Minus One στην δική τους βαθμολογία.

Παρόλα αυτά, όμως, το κοινό είχε άλλη άποψη. Στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, οι Minus One ήταν... τελευταίοι, και το περίεργο είναι πως είχαν τεράστια διαφορά από τον πρώτο και αρκετά μεγάλη διαφορά ακόμα και από τον προτελευταίο…

Ο καθένας όμως έχει το δικό του κριτήριο και η άποψη όλων είναι σεβαστή.

Και μπορεί να είσαι fan της μπάντας, να είσαι προσκείμενος στο ροκ και να στεναχωρήθηκες που οι Minus One δεν θα πάνε Βιέννη, οι ίδιοι πάντως σίγουρα πρέπει να νοιώθουν πως «κέρδισαν» μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία -αν μη τι άλλο έγραψαν ένα πολύ ωραίο ροκ τραγούδι και το προώθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 



Μάλιστα, περίπου μια βδομάδα πριν τον τελικό, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που κάναμε για το περιοδικό Time Out, σε ερώτησή μας αναφορικά με το ποιο ή ποια από τα υπόλοιπα 5 τραγούδια τους άρεσαν περισσότερο, οι ίδιοι είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον… τελικό νικητή.


«Είμαστε μια 5μελής μπάντα και είναι φυσιολογικό ο καθένας από εμας ξεχωριστά να έχει διαφορετικές προτιμήσεις. Όλοι μαζί όμως καταλήξαμε σε ένα τραγούδι, το ‘One thing i should have done’ με ερμηνευτή τον Γ. Καραγιάννη, το οποίο αρέσει σε όλους».

 




Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το τραγούδι (στίχοι, σύνθεση) ανήκει στον Mike Konnaris, ο οποίος το 2004 είχε γράψει το «Stronger every minute» που τραγούδησε η Lisa Andreas χαρίζοντας στην Κύπρο την 5η θέση, την καλύτερη που πήρε ποτέ, τουλάχιστον μας επιτρέπει να προσδοκούμε σε μια αξιοπρεπή πορεία.

Πέραν από την πρόβλεψη που έκαναν στη συνέντευξη, οι Minus One μάς μίλησαν ακόμα για την έμπνευση που είχαν με το μπαγλαμαδάκι, για το αν παρακολουθούσαν ανέκαθεν τον διαγωνισμό, κατά πόσο ονειρεύονται διεθνή καριέρα, για τις σπουδαίες εμφανίσεις στο εξωτερικό από το alter ego τους, τους Marianne's Wish, γενικά για τη μουσική σκηνή του νησιού, αλλά και για τις εμφανίσεις τους σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Time Out Cyprus (τεύχος Φεβρουαρίου, που κυκλοφορεί στο περίπτερο) αλλά και ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ