Ο Βαρουφάκης απαντά στο Business Insider: «Σας έχω άσχημα νέα…»

«Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω». Αυτή ήταν, μεταξύ άλλων, η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο ρεπορτάζ της Liberation ότι παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Το Business Insider αναδημοσίευσε το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας για τον καβγά και ήταν αυτό που έλαβε την απάντηση του υπουργού Οικονομικών, μέσω Twitter.

«Σας έχω άσχημα νέα. Το ρεπορτάζ σας είναι ψεύτικο. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια στιγμή ανάμεσα στον Γερούν και εμένα. Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω», έγραψε ο κ. Βαρουφάκης αργά το βράδυ του Σαββάτου, απαντώντας στο tweet του Business Insider με το σχετικό ρεπορτάζ.

Λίγη ώρα αργότερα, το αμερικανικό μέσο ανασκεύασε το δημοσίευμα, περιλαμβάνοντας σε αυτό και τη διάψευση του υπουργού.

Δεν ήταν η μόνη απάντηση που έδωσε εκείνη την ώρα ο κ. Βαρουφάκης μέσω Twitter, καθώς πιθανότατα εκείνη τη στιγμή βρήκε το χρόνο να δει ό,τι είχε δημοσιευθεί την Παρασκευή, μετά το Eurogroup από τα διεθνή μέσα. Ετσι, απάντησε και στον Ρόμπερτ Πέστον του BBC, αλλά και στον Πολ Μέισον, δίνοντας διευκρινίσεις για το τι άλλαξε σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, για το οποίο το κείμενο συμφωνίας προβλέπει ότι θα είναι το «κατάλληλο».


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ