Αντιμέτωπη με φυλάκιση πρώην Μις Τουρκία

Αντιμέτωπη με δυο χρόνια κάθειρξης είναι η Μερβέ Μπουγιουκσαράκ, το γνωστό μοντέλο που το 2006 είχε στεφθεί με τον τίτλο της ομορφότερης γυναίκας στην Τουρκία.


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Εμρέ Τελτσί, ο Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης, ζήτησε τη δίωξή της με την κατηγορία της προσβολής δημόσιου αξιωματούχου.



Η 26χρονη καλλονή κατηγορείται για ασέβεια κατά του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας ενός σατιρικού ποιήματος που είχε αναδημοσιεύσει προ μηνός στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Το επίμαχο ποίημα με τίτλο «The Master’s poem» σατίριζε σύμφωνα με τον εγχώριο Τύπο τον Ερντογάν, παραφράζοντας στίχους από τον εθνικό ύμνο της χώρας.



Η ίδια είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, λέγοντας ότι «ανέβασε» το ποίημα επειδή το είχε βρει αστείο και σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να προσβάλει τον Τούρκο Πρόεδρο.



Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, σε μια επιχείρηση φίμωσης των επικριτών του περιβάλλοντος Ερντογάν, η τουρκική κυβέρνηση συνέλαβε δεκάδες δημοσιογράφους της εφημερίδας Zaman, του τηλεοπτικού σταθμού Samanyolu, ηθοποιούς και παραγωγούς, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας ότι η χώρα κάνει άλματα οπισθοδρόμησης που πλήττουν τη Δημοκρατία, την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.  


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ