Δες τι ωραίο σκέφτηκαν στον Δήμο Αγλαντζιάς!

Ο Δήμος Αγλαντζιάς κήρυξε το 2015 ως έτος καθαριότητας και εγκαινίασε πρόσφατα την καμπάνια με τίτλο «Πού τα πετάς ρε;». 

 


Article featured image
Article featured image

Με πρέσβειρα της προσπάθειας την θεία Νίτσα [την οποία θα δείτε και animated και live] ο Δήμος Αγλαντζιάς αποφάσισε να εκπονήσει ένα έξυπνο σχέδιο για την καθαριότητα και το περιβάλλον της περιοχής.

Σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου [το οποίο στοχεύει να βάλει μέσα στο σχέδιο τα σχολεία και τους μαθητές ώστε να παρέμβουν ενεργά με δράσεις] και υπό την αιγίδα της Επιτρόπου περιβάλλοντος [για την συνδιοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος] ο Δήμος Αγλαντζιάς έχει βάλει τον πήχη ψηλά.

 



Στοιχεία:

Στην Αγλαντζιά υπάρχουν πάνω από 100 άδεια οικόπεδα και ανοιχτοί χώροι που εδώ και χρόνια μετατρέπονται σε χωματερές.

Ο Δήμος αιμορραγεί από τη διατήρηση αυτής της κατάστασης καθώς αναγκάζεται να χρηματοδοτεί εκστρατείες καθαριότητας που δεν είναι προβλεπόμενες από τον προϋπολογισμό.

Δεν είναι όμως μόνο ο Δήμος που πλήττεται από αυτές τις παρανομίες αλλά οπωσδήποτε και όλοι οι γείτονες τέτοιων οικοπέδων, αλλά και γενικότερα τέτοιες ενέργειες υποβιβάζουν το πολιτισμικό μας επίπεδο και αμαυρώνουν την εικόνα της Αγλαντζιάς.



Στόχοι:

Ο Δήμος ζητάει την ενεργή συμμετοχή όσων περισσότερων δημοτών και δημοτισσών με την ελπίδα να προσελκύσει εθελοντές, βοηθούς, χορηγούς, υποστηρικτές για μια πιο ανθρώπινη και όμορφη Αγλαντζιά.

«Μια καλή αρχή», όπως προτείνει ο Δήμος, είναι να «διερωτηθούμε στην πράξη τι πετάμε, πόσα πετάμε και που τα πετάμε…».

Μάθε περισσότερα για τις ενέργειες του Δήμου Αγλαντζιάς και την συγκεκριμένη δράση εδώ. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ