Διάλεξη για την αυτοπεποίθηση των παιδιών

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη, που σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς, με θέμα «Η αυτοεκτίμηση και πώς να την αναπτύξουμε στα παιδιά μας», διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου, στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου της κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου (περιοχή Αγίας Παρασκευής - ξενοδοχείο Χίλτον).

 


Article featured image
Article featured image

Ομιλήτρια θα είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Ελεονώρα Παπαλεοντίου-Λουκά, ενώ η διάλεξη διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας.


Το θέμα της αυτοεκτίμησης είναι ένα από τα κρισιμότερα θέματα που ταλανίζουν τους γονείς στη σύγχρονη εποχή.


Στο πρώτο μέρος της ομιλίας της η Ελεονώρα Παπαλεοντίου-Λουκά θα αναλύσει την έννοια της αυτοεκτίμησης, κάνοντας αναφορά στις εκφάνσεις εκείνες που θεωρούνται σημαντικές για τα παιδιά. Στο δεύτερο μέρος, θα καταθέσει ιδέες και θα αναφέρει τρόπους, τους οποίους οι γονείς θα μπορέσουν να εφαρμόσουν έτσι ώστε να αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών τους, σε μια ηλικία που θεωρείται η κρισιμότερη για τη συγκρότηση της προσωπικότητας των ανθρώπων.

 

Η ομιλήτρια

Η Ελεονώρα Παπαλεοντίου-Λουκά σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με υποτροφία του Λεβέντειου Ιδρύματος απέκτησε το Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών επιπέδου Μάστερ στην Εκπαίδευση από το Reading University του Ηνωμένου Βασιλείου σε θέματα γλώσσας και επικοινωνίας.  Είναι επίσης κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου Σπουδών στην Ψυχολογία από το Cardiff University του Ηνωμένου Βασιλείου. Εργάστηκε σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης και τώρα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο European University Cyprus και αντιπρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών. Η Ελεονώρα Παπαλεοντίου-Λουκά έχει εκδώσει βιβλία και διάφορα άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.  Ακόμη, έδωσε πολλές διαλέξεις, ενώ πραγματοποίησε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρουσιάσεις γύρω από θέματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και άλλα θέματα της ειδικότητας της.



Ο διοργανωτής

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας επαναδραστηριοποιήθηκε το 2011. Είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση και τα εν δυνάμει μέλη της είναι όλοι οι Σύνδεσμοι Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Λευκωσίας.  Ανάμεσα στους στόχους της Ομοσπονδίας είναι η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης, ασφάλειας, υγείας, ευημερίας και ψυχαγωγίας του συνόλου των μαθητών των Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων της επαρχίας Λευκωσίας.  Ακόμη, συμβάλει και βοηθά στην αντιμετώπιση των επιμέρους προβλημάτων των Συνδέσμων Γονέων-Μελών, ενώ συντονίζει τη δράση των Συνδέσμων Γονέων-Μελών στην αντιμετώπιση κοινών τους προβλημάτων και προώθηση κοινών στόχων. Παράλληλα, εκπροσωπεί τους Συνδέσμους Γονέων της επαρχίας στην Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ