Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες της Πόλης

Το κοιμητήριο του Σισλί αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μάρτυρες της ακμαίας, κοσμοπολίτικης και αρχοντικής αστικής τάξης του ελληνισμού της Πόλης με κομψούς οικογενειακούς οίκους για την υστεροφημία των κραταιών Ελλήνων που μονοπωλούσαν το Πέρα, το Σταυροδρόμι και τα Ταταύλα.


Article featured image
Article featured image

Με αφορμή την ολοκλήρωση της συντήρησης και αποκατάστασης 40 ταφικών μνημείων στο κοιμητήριο, η White Room Productions ετοίμασε το ακόλουθο ντοκιμαντέρ, που αποτελεί μια εκπληκτική καταγραφή της ζωής των Ελλήνων της Πόλης.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά με μια πανοραμική όψη, από ελικοπτέρου,  της Πόλης, του Πατριαρχείου, της Ι. Θεολογική Σχολής Χάλκης, τα μεγαλύτερα εκπαιδευτήρια Μ.Σχολη, Ζωγράφειο, Ζάππειο, Ιωακείμειο, Κεντρικό και καταλήγει στο νεκροταφείο του Σισλί, του οποίου πολλοί χώροι ανακαινίστηκαν εκ βάθρων, όπως το Ι. Παρεκκλήσιον των Αποστόλων Πέτρου και Πάυλου, το οστεοφυλάκιο και φυσικά πολλοί τάφοι και οικογενειακά κοιμητήρια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Νέα μελέτη αμφισβητεί την καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου

Article featured image

Αμερικανική στοιχηματική δέχεται στοιχήματα για το αν ο χανταϊός θα γίνει πανδημία

Article featured image

Αγόρασε σκληρό δίσκο και βρήκε μέσα αρχεία αξίας εκατοντάδων ευρώ