Ο Moore εκτοπίζει τα φαβορί στο Red Bull X-Fighters World Tour

Στην έναρξη της σεζόν στην Πόλη του Μεξικού, ο Αυστραλός Clinton Moore εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στο Red Bull X-Fighters World Tour.


Article featured image
Article featured image

Ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Thomas Pagès από τη Γαλλία συμπλήρωσε το βάθρο μπροστά σε ένα απίστευτο κοινό 38.000 θεατών. 

Ο Clinton Moore κυνηγούσε την παρθενική του εμφάνιση στο βάθρο και τελικά την Παρασκευή το βράδυ στο Μεξικό, κατάφερε πολλά περισσότερα.

Ο sold out αγώνας των 38.000 θεατών, έδωσε στον Αυστραλό πρωτόγνωρη αναγνώριση, καθώς στεκόταν στην κορυφή του βάθρου μπροστά από τρεις πρώην Παγκόσμιους Πρωταθλητές, τον Levi Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία, τον Γάλλο Thomas Pagès και τον Dany Torres από την Ισπανία.

Στις έξι προηγούμενες εμφανίσεις του στο πιο αναγνωρισμένο freestyle motocross series, ο γεμάτος τατουάζ αναβάτης είχε δείξει καλές προοπτικές, ωστόσο δεν είχε ποτέ καταφέρει να προκριθεί στα Quarter Finals. Φέτος, επιστράτευσε στον ίδιο γύρο όλα τα μεγάλα του τρικς, όπως το Bundy body varial και το Flair από το quarter pipe και αυτό έκανε τη διαφορά. Σε ένα συγκλονιστικό τελικό νίκησε μάλιστα τον Sherwood, που έγραψε ιστορία προσγειώνοντας το πρώτο Transfer flip που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε διαγωνισμό με τα στενότερα όρια.

 



 

Ο αγώνας επισφράγισε την επέτειο δέκα χρόνων του Red Bull X-Fighters στην Πόλη του Μεξικού και το επίπεδο των τρικς ξεπέρασε ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα στην αρένα ταυρομαχιών, Monumental Plaza de Toros. Ο 26χρονος Moore είπε: «Κατάλαβα ότι τα κατάφερα τη στιγμή που είδα τα κομφετί να χρωματίζουν τον ουρανό. Νομίζω πως είμαι στον παράδεισο».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τη σκυτάλη παίρνει η Αθήνα στις 12 Ιουνίου στο Λατομείο Μαρμάρων Διονύσου που διαχειρίζεται η Dionyssomarble, και ακολουθούν η Μαδρίτη στις 10 Ιουλίου, η Πρετόρια στις 12 Σεπτεμβρίου και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 30 Οκτωβρίου.   

Η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει, με τις τιμές να ξεκινούν από 12 ευρώ ενώ μπορείτε να εξασφαλίσετε «Early Bird» εισιτήρια με έκπτωση 15% πραγματοποιώντας την αγορά σας έως και τις 31 Μαρτίου!

 



Αποτελέσματα Red Bull X-Fighters Πόλη του Μεξικού:

1. Clinton Moore (AUS), Levi Sherwood (NZL), 3. Thomas Pagés (FRA), 4. Dany Torres (ESP), 5. Rémi Bizouard (FRA), 6. Adam Jones (USA), 7. Javier Villegas (CHI), 8. Brody Wilson (USA), 9. Jeremy Rouanet (FRA), 10. Harry Bink (AUS), 11. Erick Ruiz (MEX), 12. Mat Rebeaud (SUI)

 



Σχετικά με το Red Bull X-Fighters

Ξεκινώντας πίσω στο 2001, το Red Bull X-Fighters εξελίσσεται στον μεγαλύτερο και πιο γνωστό θεσμό στο χώρο του freestyle motocross σε όλο τον κόσμο, φιλοξενώντας τους καλύτερους αναβάτες παγκοσμίως, οι οποίοι εκτελούν τρελά τρικ σε εντυπωσιακές τοποθεσίες σε ολόκληρη την υφήλιο. Οι καλύτεροι αναβάτες FMX στον κόσμο είναι έτοιμοι να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον πήχη του συναγωνισμού, φέρνοντας την εξέλιξη του σπορ καθώς επισκέπτονται ολοκαίνουριες τοποθεσίες και φέρνουν το άθλημα του freestyle motocross σε νέες χώρες γύρω από την υφήλιο. Η Παγκόσμια Περιοδεία του 2015 ξεκινά στην Πόλη του Μεξικού στις 6 Μαρτίου. Ακολουθούν οι αγώνες στην Αθήνα (12 Ιουνίου/Ελλάδα), στη Μαδρίτη (10 Ιουλίου/Ισπανία), στην Πρετόρια (12 Σεπτεμβρίου/Ν.Αφρική) προτού πέσει η αυλαία για πρώτη φορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (30 Οκτωβρίου/ΗΑΕ). Ήδη από το 2001, το Red Bull X-Fighters έθεσε νέα στάνταρ σε ένα διεθνές επίπεδο. Από τότε, κορυφαίοι αστέρες της σκηνής έχουν διεκδικήσει μια θέση στις λίστες εκκίνησης των διοργανώσεων και πρωτοεμφανιζόμενοι όπως ο Maikel Melero έγιναν γνωστοί με τη βοήθεια του θεσμού. Οι Nate Adams (USA), Robbie Maddison (ΑUS), Andre Villa (ΝΟR), Dany Torres (ESP), Levi Sherwood (NZL) και πολλοί άλλοι έχουν εντυπωσιάσει εκατοντάδες χιλιάδες θεατών μέχρι στιγμής σε μεγάλες αρένες ταυρομαχιών στο Πόλη του Μεξικού, στη Βαλένθια και τη Μαδρίτη, στην Σφίγγα της Γκίζας στην Αίγυπτο, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας καθώς και στην μητρόπολη του Rio de Janeiro και την αιώνια πόλη, τη Ρώμη.

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ