Μπόκο Χαράμ και ISIS ενώνουν δυνάμεις

Τη συμμαχία του Ισλαμικού Κράτους με τη Μπόκο Χαράμ ανακοίνωσε, μέσω ηχογραφημένου μηνύματος, εκπρόσωπος της ISIS.

 


«Σας ανακοινώνουμε την επέκταση του χαλιφάτου στη δυτική Αφρική, καθώς ο χαλίφης αποδέχθηκε τη δήλωση πίστης των αδελφών μας της σουνιτικής οργάνωσης» ακούγεται να λέει ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι.

Στο ηχογραφημένο μήνυμα, διάρκειας περίπου 30 λεπτών, ο Αντνάνι καλεί τους μουσουλμάνους «να πάνε στη Δυτική Αφρική για να ενωθούν με τους αδελφούς μας μαχητές εκεί».

Η Μπόκο Χαράμ, που υπολογίζεται ότι διαθέτει πολλές χιλιάδες μαχητές, έχει πολλαπλασιάσει τις αιματηρές επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις της βόρειας Νιγηρίας και τις σφαγές πολιτών σε απομονωμένες περιοχές, ακόμη και σε γειτονικά κράτη.

Πριν μερικές ημέρες ο αρχηγός της οργάνωσης είχε δηλώσει την «αφοσίωσή της» στο Ισλαμικό Κράτος.

«Ανακοινώνουμε την αφοσίωσή μας στον Χαλίφη των Μουσουλμάνων... θα ακούμε και θα υπακούμε σε καιρούς δυσκολιών και ευμάρειας, σε κακουχίες και άνεση, θα υπομείνουμε διακρίσεις σε βάρος μας και δεν θα αμφισβητούμε την εξουσία του παρά μόνο όταν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον Θεό» ανέφερε το μήνυμα του αρχηγού της Μπόκο Χαράμ.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό πως οι Αρχές της Νιγηρίας έφεραν στη χώρα εκατοντάδες μισθοφόρους από τη Νότια Αφρική και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις που διεξάγονται κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Οι φήμες περί της εμπλοκής μισθοφόρων στις επιχειρήσεις εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης επιβεβαιώθηκαν με την ανάρτηση φωτογραφιών στο Twitter στις οποίες εικονίζονται τεθωρακισμένα οχήματα να κινούνται κατά μήκος ενός δρόμου, κατά πάσα πιθανότητα στην πόλη Μαϊντουγκούρι, η οποία αποτελεί προπύργιο της Μπόκο Χαράμ.

 


[πηγή]

Σχετικα

Εργαστήρι σπέρματος ταύρων πήρε φωτιά και η πόλη «ντύθηκε» στα λευκά

Το Σάββατο (21/9) κάτι πολύ ενδιαφέρον θα γίνει στο The Mall of Cyprus

«Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά»

5 εικόνες από τους κυπριακούς δρόμους που θα ζήλευε ακόμα και ο τύπος με τη φόρμουλα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα social media (που ξάφνιασε)