8 βασικοί κανόνες για το ταπεράκι στο γραφείο

Οι δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε και δεν μας επιτρέπουν συνεχείς παραγγελίες ντελίβερι σε συνδυασμό με μια γενικότερη στροφή ... στην ποιότητα στις διατροφικές μας συνήθειες, συντείνουν ώστε το ταπεράκι να παίζει όλο και συχνότερα στο γραφείο.


Article featured image
Article featured image

 

Καλό είναι, ωστόσο, να γνωρίζουμε, πως ακόμη και το ταπεράκι στο γραφείο έχει το δικό του κοινωνικό πρωτόκολλο που ενδείκνυται να ακολουθούμε για να αποφεύγουμε παρεξηγήσεις με τους συναδέλφους μας.

Η Huff Post μας παρουσιάζει 8 βασικούς κανόνες που πρέπει να φέρνει κανείς στο γραφείο μαζί με το ταπεράκι του.

1. Εάν στα γραφεία σας έχετε κουζίνα, προτιμήστε να τρώτε εκεί. Όχι μόνο θα έχετε την τέλεια δικαιολογία για να σηκωθείτε από το γραφείο, αλλά και δεν θα γεμίσετε το γραφείο σας με ψίχουλα και λεκέδες.

2. Αποφύγετε, όσο είναι δυνατόν, να φέρνετε φαγητά που εκ των πραγμάτων έχουν άσχημη μυρωδιά, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι ή αβγό. Εάν μόνο τέτοια φαγητά τρώτε και δεν έχετε κουζίνα, προειδοποιήστε τους συναδέλφους σας και ανοίξτε ένα παράθυρο.

3. Μην παραπονιέστε ότι μυρίζει το φαγητό του συναδέλφου σας, εάν δεν θέλετε να κάνει κι εκείνος το ίδιο.

4. Να κρατάτε το γραφείο σας πάντοτε καθαρό.

5. Να σεβαστείτε το γεγονός ότι ένας συνάδελφός σας μπορεί να μην αντέχει καθόλου τη μυρωδιά του ψαριού που βγαίνει από το τάπερ σας και να μην το φάτε δίπλα του.

6. Μην πηγαίνετε πάνω από το τάπερ των συναδέλφων σας για να δείτε τι τρώνε.

7. Μην σχολιάζετε ποτέ το φαγητό που έχει φέρει κάποιος από το σπίτι του, ειδικά αν δεν σας αρέσει, είτε το ίδιο το φαγητό ή ο τρόπος μαγειρέματος.

8. Αποφύγετε φαγητό όπως σούπες, φακές ή φασολάδα, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα κατά τη μεταφορά του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ