Από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως στις πρόωρες γεννήσεις η Κύπρος

Στις πρώτες θέσεις διεθνώς κατατάσσεται η Κύπρος στα ποσοστά πρόωρων γεννήσεων. Αυτό ειπώθηκε σε σεμινάριο που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με θέμα τις προκλήσεις γύρω από τους πρόωρους τοκετούς.


Στο σεμινάριο συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι ομιλητές ακαδημαϊκοί διεθνούς κύρους ενώ την Κυπριακή πραγματικότητα παρουσίασαν η Δρ. Χριστίνα Καραολή, Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και ο Δρ. Γαβριήλ Καλακουτής, τέως Διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου.

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται, η προωρότητα αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς παγκόσμια. Αποτελεί πρόβλημα δημόσιας υγείας και είναι η πρώτη αιτία περιγεννητικής θνησιμότητας και νοσηρότητας, με σοβαρότατες οικονομικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στο κράτος, στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Η Κύπρος συντάσσεται τώρα με τη διεθνή ιατρική κοινότητα στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης της προωρότητας και το συγκεκριμένο σεμινάριο θεωρήθηκε ως η αρχή αυτής της προσπάθειας.


Σχετικα

Το Buzzfeed κάνει αφιέρωμα στα 18 ελληνικά μαμαδίστικα πιάτα που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν

«Πέος και αιδοίο, όχι πουλάκι και μελισσούλα»

Παραδόθηκε η σημαία και η φωτογραφία του Ντενκτάς στον διευθυντή του σχολείου της Λύσης

Ο συγκλονιστικός πίνακας ενός φοιτητή για το δράμα των προσφύγων

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό θα μαζέψουν λίπασμα

Τι συνεπάγεται η επίθεση στο μεγαλύτερο διυλιστήριο του κόσμου