Η ΑΗΚ απεργεί και μας κόβει το ρεύμα

Αν μέσα στις επόμενες μέρες μείνετε χωρίς ρεύμα, δεν θα είναι γιατί δεν πληρώσατε τον λογαριασμό σας. Οι υπάλληλοι της ΑΗΚ ετοιμάζονται για απεργίες και θα μας κόβουν το ρεύμα εκ περιτροπής.

 


Οι πρώτες διακοπές ίσως σημειωθούν αύριο Παρασκευή, όπου οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν την πρώτη, προειδοποιητική τους απεργία από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί.

Από τη Δευτέρα, οι απεργίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά μεταξύ 7 και 10 και οι πιθανότητες για διακοπές είναι μεγαλύτερες, μιας και η διαθέσιμη παραγωγή θα είναι λιγότερη, με έλλειμα της τάξης των 60 με 80 μεγαβάτ.

Οι συντεχνίες των εργαζομένων αντιδρούν γιατί θεωρούν ότι η πορεία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας «προδιαγράφεται καταστροφική».

Καταγγέλλουν ότι το Υπουργείο Ενέργειας προχωρεί προς τη συρρίκνωση της ΑΗΚ, την απενεργοποίηση, την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων και την ενοικίαση σε τρίτους των πιο οικονομικών μονάδων παραγωγής της, με αποτέλεσμα τη διάλυση του παραγωγικού δυναμικού της.

Ζητούν επίσης ακύρωση του διαγωνισμού που προκήρυξε το Υπουργείο Οικονομικών για την πρόσληψη Συμβούλων «με στόχο το νομικό διαχωρισμό και την ιδιωτικοποίηση της Αρχής Ηλεκτρισμού».

Από τις διακοπές θα εξαιρεθούν νοσοκομεία, τουριστικές περιοχές, κυβερνητικές υπηρεσίες και βιομηχανίες. 


Σχετικα

«Πότε μου δεν πίστευα πως θα χρειαζόμουν 40 λεπτά από Στρόβολο για κέντρο»

Η πλατεία Συντάγματος στη Λεμεσό, μόλις άνοιξε

Αυτοί οι δρόμοι θα είναι κλειστοί στη Λευκωσία το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Ένας Κύπριος δίνει σε Αμερικανούς να δοκιμάσουν ελληνικά σνακ

Πόσο εύκολο είναι τελικά να αλλάξεις τράπεζα;

Έγινε κι αυτό σε σχολείο στην Κύπρο