Κυκλοφόρησε το Lifepaint, το σπρέι που κάνει το ποδήλατο να φωσφορίζει τη νύχτα

Μια νέα εφεύρεση που μετατρέπει το ποδήλατο σε ένα ακόμη πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς κι αναψυχής, ανακοίνωσε προ ολίγου η σουηδική εταιρεία Volvo.

 


Σύμφωνα με το The Verge η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε μια νέα ευρεσιτεχνία ενός σπρέι βαφής για ποδήλατα που αντανακλά φως τη νύχτα, όταν τα φώτα διερχόμενων οχημάτων πέφτουν επάνω στο δίκυκλό μας.

Το σπρέι με την ονομασία Lifepaint, περιέχει ένα υδροδιαλυτό υλικό που μπορεί να κρατήσει έως 10 μέρες τις αντανακλαστικές του ιδιότητες όταν ψεκαστεί επάνω στο ποδήλατο ή και σε άλλες επιφάνειες όπως κράνη, εξαρτήματα αυτοκινήτων, ρούχα ή κολλάρα σκύλων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι με το φως της ημέρας το Lifepaint, είναι αόρατο και «ενεργοποιείται» μόνο τη νύχτα όταν φώτα τον οχημάτων πέσουν επάνω στην ψεκασμένη επιφάνεια, κάνοντάς την απόλυτα ορατή στο σκοτάδι.

Προς το παρόν το νέο σπρέι της Volvo, που προσφέρει ένα έξτρα μέτρο ασφάλειας στις μετακινήσεις με το ποδήλατο, είναι διαθέσιμο μόνο σε έξι σημεία πώλησης στην Μ Βρετανία, αλλά η εταιρεία υπόσχεται να το κυκλοφορήσει και στον υπόλοιπο κόσμο εάν αποδειχτεί ένα επιτυχημένο προϊόν.

Παρακολουθήστε το βίντεο παρουσίασης του Lifepaint, στο βίντεο που ακολουθεί:

 


Σχετικα

Εργαστήρι σπέρματος ταύρων πήρε φωτιά και η πόλη «ντύθηκε» στα λευκά

Το Σάββατο (21/9) κάτι πολύ ενδιαφέρον θα γίνει στο The Mall of Cyprus

«Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά»

5 εικόνες από τους κυπριακούς δρόμους που θα ζήλευε ακόμα και ο τύπος με τη φόρμουλα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα social media (που ξάφνιασε)