Επέμβαση στο Δασούδι ξανά;

Είναι το μοναδικό παραθαλάσσιο δάσος της Κύπρου που βρίσκεται μέσα σε πόλη. Στο πρόσφατο παρελθόν γλύτωσε από την τσιμεντοποίηση, μετά από ισχυρή αντίδραση ομάδας πολιτών.


Μετά από συζήτηση που έγινε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή, το ΕΤΕΚ ζητά τώρα να γίνει ξανά αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την αξιοποίησή του Δασουδιού στη Λεμεσό.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Επιμελητήριο σημειώνει πως αναγνωρίζει την αξία του ως «ως το μοναδικό παραθαλάσσιο αστικό πάρκο στην Κύπρο και ως δημόσιος υπαίθριος χώρος…. με μοναδικότητα ως προς τα περιβαλλοντικά στοιχεία και με ιδιαίτερη σημασία για τη Λεμεσό».

Ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, προστίθεται, θα διαφυλάξει και θα προβάλει τα πιο πάνω χαρακτηριστικά, θα εξασφαλίσει την ποιότητα της επέμβασης και την ολοκληρωμένη προσέγγιση του σχεδιασμού, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει την αξιοκρατία στις διαδικασίες επιλογής εκείνων που θα υλοποιήσουν το έργο.

«Η επέμβαση στην περιοχή θα πρέπει να αφορά τον υπαίθριο σχεδιασμό του δημόσιου χώρου (διαμόρφωση μονοπατιών, σημεία στάσης / θέασης, αναβάθμιση εξοπλισμού, χρήσεις / δραστηριότητες μέσω σχεδιαστικών παρεμβάσεων μικρής κλίμακας κλπ) και την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσει σε νέες υποδομές ή πύκνωση/επέκταση των υφιστάμενων».

Παράδειγμα αντίστοιχου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, αναφέρεται, είναι η ανάπλαση πάρκου στην περιοχή Παλλουρόκαμπος στα Λατσιά.


Σχετικα

«Πάρε το ποδήλατο» μας παροτρύνει ο Δήμαρχος Λεμεσού με μία άκρως παραστατική φωτογραφία

Ο Sin Boy είναι πρώτος στα (κυπριακά) trend του Pornhub

Αν είσαι νέος και χωρίς πολλά λεφτά, αυτές είναι οι πόλεις που πρέπει να μετακομίσεις

«Win - Win Situation» στην αυλή του Πολιτιστικού

Το μπέρδεμα που δημιούργησε η ανακοίνωση για το «Σχέσιο Εγκατάστασης Νεαρών Ζευγαριών στα Κατεχόμενα»

Πότε αναμένεται το πόρισμα για τις παραλείψεις στην υπόθεση Μεταξά