Η NASA σε πληρώνει για να κοιμάσαι

Η NASA προσφέρει 18.000 δολάρια σε κάποιον τυχερό που για ένα διάστημα 70 ημερών δε θα σηκωθεί καθόλου από το κρεβάτι.

 


Article featured image
Article featured image

Σκοπός του εγχειρήματος είναι να διαπιστωθεί πως αντιδρά ο οργανισμός σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Ο υποψήφιος θα να αναγκαστεί να κοιμάται με τη μεριά του κεφαλιού προς τα κάτω, με μία κλήση έξι μοιρών.

Οι ερευνητές της αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής πιστεύουν ότι όταν κάποιος κοιμάται σε κλήση έξι μοιρών, θα κάνει το αίμα και τα σωματικά υγρά του κυριολεκτικά να ανεβαίνουν στο κεφάλι, όπως συμβαίνει και σε συνθήκες διαστήματος.

Η έρευνα θα λάβει χώρα στο Flight Analog Research Unit στο Χιούστον του Τέξας με σκοπό να μελετηθούν τα αποτελέσματα της μικροβαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα, αλλά και να δουν πως μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα οι αστροναύτες όταν επιστρέψουν στη γη, καθώς κατά τη διαμονή τους στο διάστημα οι μύες ατροφούν, αφού λόγω της έλλειψης βαρύτητας όλες οι κινήσεις είναι εύκολες.

Η NASA ψάχνει για υγιείς συμμετέχοντες, οι οποίοι θα πρέπει να περάσουν σκληρές δοκιμασίες φυσικής κατάστασης, καθώς θα πρέπει να έχουν παρόμοια φυσική κατάσταση όπως ένας αστροναύτης.

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να είναι Αμερικανοί πολίτες ή κάτοικοι.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ