Οι γοητευτικοί άντρες έχουν κακό σπέρμα

Σίγουρα οι ωραίοι εμφανισιακά άντρες είναι πιο ελκυστικοί. Το θεληματικό πηγούνι, τα μεγάλα μάτια, τα ψηλά ζυγωματικά και η ίσια μύτη δείχνουν δείγματα καλών γονιδίων και καλής υγείας.

Ή μήπως όχι;


Article featured image
Article featured image

Επιστήμονες από την Ισπανία, την Αυστραλία και την Κολομβία έκαναν μια έρευνα που ανατρέπει όλα όσα φανταζόμασταν ή υποπτευόμασταν μέχρι σήμερα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο Journal of Evolutionary Biology και σύμφωνα με αυτή, οι άντρες με τα ωραιότερα χαρακτηριστικά έχουν και τη χειρότερη ποιότητα σπέρματος.

Οι ερευνητές ανέλυσαν το σπέρμα 50 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια και στη συνέχεια μια ομάδα εθελοντών αξιολόγησε τις φωτογραφίες τους.

Πραγματοποίησαν επίσης μια ανθρωπομετρική ανάλυση των χαρακτηριστικών του προσώπου τους, μετρώντας το μέγεθος των ματιών, το πλάτος των ζυγωματικών αλλά και άλλα στοιχεία που κάνουν τον άντρα να χαρακτηρίζεται ωραίος.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι οι άνδρες με τα πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά και αυτοί που αξιολογήθηκαν από τους εθελοντές ως πιο ελκυστικοί ήταν και αυτοί που διέθεταν τη χειρότερη ποιότητα σπέρματος.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ