Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας φέρεται άβουλα»

Ο κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, «συμπεριφέρεται ως άβουλος άνθρωπος, επιχειρώντας με αντιφατικό τρόπο να διαχειριστεί τις διάφορες συνιστώσες».

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε για τους μετανάστες και τους αντιεξουσιαστές: «Ξαφνικά, ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας, δηλαδή η κυβέρνηση, φαίνεται να έχει ταχθεί στην υπηρεσία των λαθρομεταναστών, των αντιεξουσιαστών, των κουκουλοφόρων, των «αγωνιστών» που κάνουν απεργία πείνας στις φυλακές, των τρομοκρατών, των συγγενών τους, λες και βασικός σκοπός αυτής της διακυβέρνησης είναι να κάνει τη ζωή σε όλους αυτούς ευκολότερη. Αυτή την εντύπωση δίνει. Νομίζω εκ προθέσεως».

Ο κ. Μητσοτάκης, διάβασε μία λίστα με τα αιτήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ παράλληλα τόνισε ποια από αυτά θα ικανοποιήσει η κυβέρνηση.

Για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης τόνισε ότι αυτή είναι πολύ άσχημη και είπε: «Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Ένα θέατρο παίζεται, εσωτερικών εντυπώσεων, με διαφορετικά πράγματα που λέγονται εντός και εκτός Ελλάδος και όλη η εικόνα και πληροφόρηση που έχουμε από το εξωτερικό παρουσιάζει μια κυβέρνηση που είναι αδύναμη παντελώς να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να κλείσει η συζήτηση. Δεν μπορεί ή δεν θέλει; Και αυτό το ερώτημα πρέπει να τεθεί πια στην κυβέρνηση κι εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τόση ανικανότητα. Όταν, όμως, οι μισές φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνουν την κυβέρνηση να συγκρουστεί με τους πιστωτές και να ακολουθήσει το δρόμο της υπερήφανης ανεξαρτησίας, με απρόβλεπτες συνέπειες, τότε δεν μπορώ να ξέρω τι πραγματικά σκέπτεται ο πρωθυπουργός».

Τέλος, για τον πρωθυπουργό τόνισε ότι του δίνει την εντύπωση «ενός άβουλου ανθρώπου, ο οποίος επιχειρεί με έναν αντιφατικό συχνά τρόπο να διαχειριστεί τις διάφορες συνιστώσες. Δεν αισθάνομαι καμία εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας. Τα λεφτά τελειώνουν βέβαια και από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής της».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ