H γιορτή των κάκτων

Ο Σύνδεσμος Κάκτων και άλλων Παχυφύτων Κύπρου διοργανώνει και φέτος την έκθεσή του.

 


Article featured image
Article featured image

Για ακόμη μια χρονιά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και να αγοράσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα, καθώς και φυτά κατάλληλα για καλλιέργεια στους κυπριακούς κήπους. 

Εκτός από το να θαυμάσουν φυτά, οι επισκέπτες θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να αποκομίσουν καινούριες ιδέες για τον δικό τους κήπο και να ψηφίσουν την καλύτερη φωτογραφία.

Πωλήσεις φυτών και βιβλίων

Στον χώρο της εκδήλωσης θα πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο.

Επίσης, αποκλειστικά για την έκθεση θα εισαχθούν από το εξωτερικό σπάνια είδη φυτών ενώ προς πώληση θα υπάρχουν μοσχεύματα φυτών και μεγάλη ποικιλία βιβλίων.

Διαγωνισμοί

Γύρω στα 500, θα εκτεθούν για επίδειξη στο κοινό και θα διαγωνιστούν με βασικό κριτή φέτος τον Δρ. Ανδρέα Λαρά, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κάκτων και άλλων Παχυφύτων και πεπειραμένο συλλέκτη και παγκοσμίως γνωστό ερευνητή των κάκτων του Μεξικού.

Παράλληλα, τα μέλη του Συνδέσμου θα διαγωνιστούν με τις καλύτερες φωτογραφίες των φυτών ή και των κήπων τους.

Δωρεάν «Ο έξυπνος κήπος»

Επιπρόσθετα, θα διανέμεται δωρεάν το οκτασέλιδο φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος», το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα. 

Την εκδήλωση θα εγκαινιάσει η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Ιωάννα Παναγιώτου, στις 12:00 μ.μ.

 

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 17 του Μάη, στον εκθεσιακό χώρο Σπηλιών, στο πάρκο της Ακρόπολης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ