Η πεολειχία βοηθά στην κατάθλιψη

Η πεολειχία ανεβάζει τη ψυχολογία και δρα εναντίον της κατάθλιψης.

 


Article featured image
Article featured image

Ερευνητές στο κρατικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης μελέτησαν την επίδραση του στοματικού σεξ στον ψυχικό κόσμο των γυναικών.

Στην έρευνα πήραν μέρος περισσότερες από 293 γυναίκες, που απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω από την σεξουαλική τους ζωή και τη σχέση τους με το στοματικό σεξ.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι οι γυναίκες που έκαναν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους ένιωθαν πιο ικανοποιημένες και γεμάτες από τη ζωή τους.

Μετά από τα συμπεράσματα αυτά αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει με το ανδρικό σπέρμα και με ποιο τρόπο προσφέρει ψυχική ικανοποίηση στις γυναίκες.

Αναλύοντας τη χημική του σύσταση ανακάλυψαν ότι περιέχει ουσίες που δρουν άμεσα στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση. Επιπλέον, ενισχύουν το συναίσθημα αγάπης.

Αντίθετα, όσες από τις γυναίκες δεν έκαναν στοματικό σεξ, παρουσίαζαν συμπτώματα που έφταναν στα όρια της κατάθλιψης. Μάλιστα, τα συμπτώματα ήταν όμοια με εκείνα των γυναικών που δεν είχαν καθόλου σεξουαλική ζωή και απείχαν εντελώς από την σεξουαλική επαφή.

Τι περιέχει, όμως, το σπέρμα; Κορτιζόλη, οιστρόνη και ωκυτοκίνη: ορμόνες που καταπολεμούν στον εγκέφαλο την κατάθλιψη, μας ανεβάζουν και βελτιώνουν την ψυχική μας διάθεση. Μάλιστα, η ωκυτοκίνη χαρακτηρίζεται και ως η ορμόνη της αγάπης.

Εκτός, λοιπόν, από τη σεξουαλική ικανοποίηση και το συναισθηματικό «δέσιμο» της στενής επαφής που μπορεί να δώσει το στοματικό σεξ και στα δύο φύλα, τα οφέλη του τελικά είναι περισσότερα στις γυναίκες καθώς μέσα από τις ορμόνες που περιέχει λειτουργεί ενισχυτικά στην γυναικεία καλή ψυχική υγεία μέσα από συναισθήματα αγάπης, συντροφικότητας, ευτυχίας και πνευματικής υγείας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ