Τα 10 πιο δημοφιλή αυτοκίνητα του 2015

Με τα μικρά αυτοκίνητα, τόσο από πλευράς αμαξώματος όσο και από πλευράς κυβισμού, να κυριαρχούν συμπληρώνεται η λίστα με τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα σε σχέση με τις πωλήσεις που κατέγραψαν στην Κύπρο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

 


Article featured image
Article featured image

Αξίζει παράλληλα, να σημειωθεί όλα τα αυτοκίνητα της σχετικής λίστας είναι κατηγορίας hatchback ή SUV, εικόνα που παρουσιάζει και την τάση των αγοραστών καινούργιων αυτοκινήτων.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο ρεπορτάζ απορρέουν από τις μελέτες της εταιρείας Innosoft, η οποία επεξεργάζεται τα εν λόγω δεδομένα για τον Σύνδεσμο Εισαγωγής Μηχανοκίνητων Οχημάτων (ΣΕΜΟ).

Σημειώνεται, μάλιστα ότι αύξηση της τάξης του 16% καταγράφεται στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους πωλήθηκαν συνολικά 2.434 καινούργια αυτοκίνητα, σε σχέση με πωλήσεις της τάξης των 2.099 την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Στην πρώτη θέση των πωλήσεων βρίσκεται το Kia Rio, το οποίο κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους πέτυχε πωλήσεις της τάξης των 195 οχημάτων στην Κύπρο. Τα Kia εισάγει στην Κύπρο η εταιρεία Loutsios & Sons.

 

 

Δεύτερο από πλευράς πωλήσεων κατατάσσεται το Nissan Qashqai, το οποίο πέτυχε πωλήσεις ύψους 144 οχημάτων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα εισάγει στην Κύπρο ο όμιλος Πηλακούτα.

 

 

 

Ακολουθεί το Toyota Yaris, το οποίου πούλησε 109 οχήματα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Η Δικράν Ουζουνιάν εισάγει και πωλεί τα ιαπωνικά αυτοκίνητα στην Κύπρο, τα οποία φέτος συμπληρώνουν 50 χρόνια παρουσίας στη χώρα. 

 

 

 

Τέταρτο στη λίστα με τις υψηλότερες πωλήσεις κατατάσσεται το Golf της γερμανικής Volkswagen, το οποίο διέθεσε συνολικά 108 οχήματα στο πρώτο τρίμηνο. Τα Volkswagen στην Κύπρο αντιπροσωπεύονται από την εταιρεία Unicars.

 

 

Την πρώτη πεντάδα της λίστας των αυτοκινήτων με τις υψηλότερες πωλήσεις συμπληρώνει το Ford Fiesta, το οποίο πραγματοποίησε πωλήσεις της τάξης των 106 οχημάτων. Τα Ford εισάγει στην Κύπρο η Michaels Automotive.

 

 

Το μοντέλο XC60 της σουηδικής Volvo, βρίσκεται στην έκτη θέση των πωλήσεων. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πούλησε, το πρώτο τρίμηνο του έτους, 87 οχήματα. Τα Volvo φτάνουν στην Κύπρο από τον όμιλο Σιακόλα και πιο συγκεκριμένα από την εταιρεία CTC Automotive. 

 

 

Έβδομο μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις εντός 2015, είναι το Kuga της Ford με συνολικές πωλήσεις 65 αυτοκινήτων.

 

 

Το RAV 4 της Toyota βρίσκεται στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας, το οποίο εντός των πρώτων τριών μηνών πούλησε στην Κύπρο 63 οχήματα.

 

 

Άλλο ένα αυτοκίνητο της ιαπωνικής Toyota βρίσκεται στη λίστα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και πιο συγκεκριμένο το μοντέλο Auris, το οποίο κατέγραψε πωλήσεις 58 οχημάτων.

 

Την δέκατη θέση των πωλήσεων μοιράζονται δύο αυτοκίνητα, τα οποία πούλησαν ίδιο αριθμό οχημάτων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Renault Captur και Hyundai ix35 πραγματοποίησαν πωλήσεις 54 οχημάτων έκαστο. Τα Renault εισάγει στην Κύπρο η εταιρεία Fairways και τα Hyundai η CTC του ομίλου Σιακόλα.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ