Άγριοι προπηλακισμοί εναντίον του Βαρουφάκη και της συζύγου του στα Εξάρχεια

Επίθεση που, ευτυχώς έμεινε σε λεκτικές αλλά έντονες προκλήσεις, δέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια από ομάδα νεαρών ενώ έτρωγε με τη σύζυγό του σε εστιατόριο της οδού Βαλτετσίου.

 


Article featured image
Article featured image

Το επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, οπότε στο μαγαζί μπήκαν περίπου δέκα νεαροί και επιτέθηκαν φραστικά στον υπουργό Οικονομικών ενώ κάποιος από αυτούς τον χτύπησε, ελαφρά, στο κεφάλι.

Με άγριες διαθέσεις του ζήτησαν τον λόγο που βρίσκεται «στην περιοχή τους», απαιτώντας να φύγει από το μαγαζί και από τα Εξάρχεια.

Ψύχραιμα ο Γιάνης Βαρουφάκης επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα ενώ όταν βγήκε από το εστιατόριο για να πάρει τη μηχανή του ήρθε αντιμέτωπος με άλλα εξήντα άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα εκεί.

Υπήρξε νέα ένταση με τους νεαρούς να επιτίθενται φραστικά στον υπουργό Οικονομικών και να του ζητούν να φύγει.

Εκείνος κατέβηκε από τη μηχανή, τους είπε πως μπορούν να του κάνουν ό,τι θέλουν αλλά δεν θα φύγει και τους ζήτησε να συζητήσουν μαζί του.

 

Διάβασε επίσης: «Στα Εξάρχεια, οι τοίχοι σου μιλάνε...» [73 φωτογραφίες από την πιο «αλήτικη», αληθινή, ειλικρινή περιοχή της Αθήνας]​



Στο μεταξύ, στο σημείο μαζεύτηκε αρκετός κόσμος που ζητούσε από τους νεαρούς να αφήσουν ήσυχο τον υπουργό.

Τα πνεύματα ηρέμησαν, ακολούθησε συζήτηση για περίπου μισή ώρα με τους συγκεντρωμένους και εντέλει ο Βαρουφάκης ανέβηκε στη μηχανή του και απομακρύνθηκε με τη σύζυγό του.

Λίγο πριν φύγει τους είπε ότι έμενε χρόνια στα Εξάρχεια και μάλιστα είναι πιο παλιός από αυτούς και εκείνοι του απάντησαν ότι μπορεί να έρχεται αλλά όχι ως πολιτικός.

Ως γνωστόν, ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει, με δική του απαίτηση, αστυνομική συνοδεία.


Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ