7 πράγματα που ίσως δεν υπήρχαν εάν δεν είχε εφευρεθεί το iPhone

Ρίχνουμε μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν της τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, με σκοπό να «πιθανολογήσουμε» σχετικά με το επερχόμενο, συναρπαστικό της μέλλον.

 


Article featured image
Article featured image

1. Υπολογιστές και φορητές συσκευές (κινητά, tablets) με interface πολλαπλής αφής

Μέχρι την εμφάνιση του iPhone, τo καλύτερο που θα περίμενε κανείς από ένα smartphone ήταν απλή οθόνη αφής, πληκτρολόγιο και πενάκι.

 

 

2. Το ευπαρουσίαστο internet στο κινητό

Οι κάτοχοι smartphones και tablets γνωρίζουν ότι οι ιστοσελίδες, πλέον φαίνονται -και αντιδρούν- ακριβώς όπως σε έναν «κανονικό» browser. Ε, λοιπόν, αυτό οφείλεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου στο iPhone, αφού πριν την εμφάνισή του, οι περισσότερες ιστοσελίδες ήταν κατά κύριο λόγο κειμενο-κεντρικές και ως εκ τούτου καθόλου φιλικές στη χρήση (και το μάτι). Η έλευση του iPhone πίεσε και έπεισε τους developers να δημιουργήσουν σάιτ που θα φαίνονταν το ίδιο καλά σε όλες τις πλατφόρμες.

 

 

3. Η έννοια του app store

Όταν η Apple εγκαινίασε το app store το 2008, έδωσε στους επαγγελματίες developers του Web το μεγαλύτερο κατάστημα πώλησης λογισμικού στην ιστορία, ανοίγοντας παράλληλα 1000άδες θέσεις εργασίας, και έθεσε τον πήχη αρκετά ψηλά για τις υπόλοιπες εταιρείες. Από τότε, έχουν κατέβει πάνω από 50 δισ. εφαρμογές μόνο από το App Store.

 

 

4. To iPad

Είναι γεγονός ότι το iPhone «άνοιξε το δρόμο» για την έλευση του δημοφιλούς tablet της Apple. Ενός μαγικού προϊόντος, όπως συνήθιζε να λέει ο Steve Jobs. Αυτό αποδεικνύουν φωτογραφίες από prototypes συσκευών tablet, που η Apple επεξεργαζόταν αρκετά πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με το iPhone.

 

 

5. To ηλεκτρονικό περίπτερο (Νewsstand App)

Είναιτο σημείο όπου πολλοί εκδότες είδαν να διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανίας του τύπου και το υιοθέτησαν ως το μέσον ομαλής μετάβασης από το χαρτί στα πίξελ.

 

 

6. Η σειρά Galaxy της Samsung

Ναι, όσο κι αν φαίνεται περίεργο. Αν και πλέον τα κορυφαία κινητά της Κορεατικής εταιρείας έχουν αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα, τα πρώτα μοντέλα της σειράς βρήκαν στο iPhone το role model στο οποίο ήθελαν να μοιάσουν.

 

 

7. H κατάχρηση της λέξης καινοτομία

Χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ από το 2007 και μετά, σε σημείο φθοράς του ίδιου του νοήματός της, ιδιαίτερα κάθε φορά που η Apple, έδειχνε στον κόσμο ένα καινούριο "καινοτόμο" προϊόν. Εξαιτίας αυτής της καινοτομίας, (ή της επιτυχούς δημιουργίας εντύπωσης για κάτι τέτοιο) σε κάθε νέα παρουσίαση της, η Apple, πλέον, «κατηγορείται» για μια γεωμετρική μείωσή των καινοτόμων ιδεών που επιλέγει για τα νέα της προϊόντα.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ