10 εντολές του αντρικού grooming

Κάποτε, ο άνδρας που περνούσε αρκετό χρόνο στο μπάνιο του, αντιμετωπιζόταν με καχυποψία, έως και περιφρόνηση.

 


Article featured image
Article featured image

Σταδιακά, οι τάσεις άλλαξαν, οι ανάγκες εξαφάνισαν τις ενοχές και σήμερα, μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς ενοχές όλα όσα απαιτεί η σύγχρονη υγιεινή και ευπρέπεια.

Και εδώ αρχίζει ο σοβαρός προβληματισμός ενός σύγχρονου άνδρα, ο οποίος ενδιαφέρεται για την υγεία της επιδερμίδας του και την περιποίηση της όψης του: με τόσα βαζάκια, μπουκαλάκια και σωληνάρια απλωμένα μπροστά του, αισθάνεται μπερδεμένος. Και ως ευάλωτο καταναλωτικό ον, κινδυνεύει από δυο πράγματα: είτε να ξοδεύει μια περιουσία για χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα, είτε να μένει επί ώρες κλειδωμένος στο μπάνιο δοκιμάζοντας τα.

Υπάρχει μια καλύτερη λύση: να αναπτύξεις μια καθημερινή ρουτίνα που είναι γρήγορη, απλή και αποτελεσματική.

Οι επόμενες 10 συμβουλές περιποίησης είναι υποδειγματικά μελετημένες πάνω σ’ αυτή την κατεύθυνση.

1. Γίνε τακτικός πελάτης του κουρέα σου

Οι 10 εντολές του αντρικού grooming

Σταθεροποίησε τις επισκέψεις σου για κούρεμα ανά τέσσερις βδομάδες. Αν περιμένεις να πας στον κουρέα όταν δεν μπορείς πια να στρώσεις με μια κίνηση τα μαλλιά σου κάθε πρωί, θα καταλήξεις να ζεις αγκαλιά με τζελ και πάστες διαμόρφωσης. Γενικά, σε όλα τα θέματα που άπτονται της περιποίησης, το κόλπο είναι να προλαβαίνεις μια κατάσταση κι όχι να την αντιμετωπίζεις.

 

 

2. Γνώρισε ποια προϊόντα styling ταιριάζουν στα μαλλιά σου

Οι 10 εντολές του αντρικού grooming

Τα προϊόντα μαλλιών για τους άνδρες έχουν γίνει λίγο πιο μπερδεμένα από την μπριλ-κριμ που έβαζε ο πατέρας κι ο παππούς σου. Αν έχεις πυκνές τρίχες και σου αρέσει το ακατάστατο στιλ, σου ταιριάζουν τα πυκνόρρευστα κεριά και οι «σκληρές» κρέμες διαμόρφωσης. Αν τα μαλλιά σου είναι λεπτά, ένα ελαφρύτερο τζελ ή σπρέι θα τους προσδώσουν όγκο και κράτημα. Σε κάθε περίπτωση ο κουρέας σου ξέρει να σε κατευθύνει ακριβέστερα.

 

 

3. Βρες το άρωμα που θα γίνει η δεύτερη υπογραφή σου

Οι 10 εντολές του αντρικού grooming

Καταρχήν: τα aftershave δεν αποτελούν επιλογή –δεν είναι καν αρώματα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια ευωδιά που θα σε χαρακτηρίζει σε μόνιμη βάση. Και δεν είναι υποχρεωτικό να είναι η ίδια χειμώνα-καλοκαίρι. Τα ξυλώδη, πικάντικα ή γήινα αρώματα ταιριάζουν στους κρύους μήνες, ενώ οι ελαφρύτερες συνθέσεις από εσπεριδοειδή ή άνθη λειτουργούν καλύτερα από τις αρχές της άνοιξης μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού.

 

 

4. Απόκτησε μια εξελιγμένη οδοντόβουρτσα

Οι 10 εντολές του αντρικού grooming

Δύο πράγματα παρατηρούν πρώτα απ’ όλα οι γυναίκες επάνω σου: παπούτσια και χαμόγελο –και τα παπούτσια δεν μας αφορούν εδώ. Όταν πρόκειται για το χαμόγελό σου, η συμβουλή μας είναι να μην αδιαφορείς για τις τεχνολογικές εξελίξεις των προϊόντων στοματικής υγιεινής: οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν περισσότερη δουλειά για τα δόντια σου, αλλά και να χαρίζουν πολλά οφέλη στην υγεία των ούλων σου αλλά και την καταπολέμηση της στοματικής κακοσμίας. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Μ. Βρετανίας, οι περιστρεφόμενες βούρτσες της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας απομακρύνουν 11% περισσότερη πλάκα από τις κοινές οδοντόβουρτσες. Η στοματική φροντίδα συμπληρώνεται με ένα στοματικό διάλυμα για μετά το βούρτσισμα και ένα οδοντικό νήμα για χρήση μετά από κάθε γεύμα.

 

 

5. Τρίψε το πρόσωπό σου

Οι 10 εντολές του αντρικού grooming

Οι απολεπιστικές λοσιόν προσώπου περιέχουν μικροσφαιρίδια, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σου, ελαττώνοντας έτσι τη γυαλάδα και ελευθερώνοντας τους πόρους της επιδερμίδας σου –αυτό σημαίνει υγεία. Άπλωσε ένα scrub Δευτέρα πρωί για να καθαρίσεις τους ρύπους του Σαββατοκύριακου. Αυτό αρκεί.

 

 

6. Μάθε να ξυρίζεσαι σαν εξπέρ

Οι 10 εντολές του αντρικού grooming

Το βιαστικό, αναγκαστικό ξύρισμα κάθε πρωί σε κάνει να κόβεσαι άσχημα ή να βάζεις φωτιά στο δέρμα σου από τις γρήγορες ξυραφιές. Απλώνοντας στο δέρμα σου ένα ειδικό λάδι πριν το ξύρισμα, οι λεπίδες θα γλιστρούν επάνω στις τρίχες και θα γλιτώσεις κοκκινίλες και ερεθισμούς. Επίσης, διάλεξε την κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου και φρόντισε να καθαρίζεις το ξυράφι μετά από κάθε πέρασμα με ζεστό νερό. Αν έχεις γενειάδα, ένα καλό trimmer θεωρείται το ιδανικό όπλο εργαλείο για να διατηρείς τις τρίχες σου τιθασευμένες και αξιοπρεπείς.

 

 

7. Δώσε στα πόδια σου την προσοχή που τους αξίζουν

Οι 10 εντολές του αντρικού grooming

Μπορεί τα σανδάλια να ανήκουν στο καλοκαίρι που πέρασε, αλλά μια καλή ρουτίνα αυτοσχέδιου πεντικούρ εξακολουθεί να είναι σημαντική για τις εμφανίσεις σου στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου ή στην κρεβατοκάμαρα. Μετά το μπάνιο ή το ντους (όταν το δέρμα είναι πιο απαλό) χρησιμοποίησε μια ελαφρόπετρα για να βγάλεις τα σκληρά κομμάτια που έχουν σχηματίσει τα νεκρά κύτταρα στις φτέρνες ή στο πλάι των μεγάλων δάχτυλων. Μετά σαπούνισε καλά και άπλωσε μια στρώση ενυδατικής κρέμας.

 

 

8. Σβήσε τους μαύρους κύκλους

Οι 10 εντολές του αντρικού grooming

Όταν έχεις ξεχάσει τι σημαίνει ενυδάτωση ματιών για πολλά χρόνια, μην απορείς που μέρα με τη μέρα οι σακούλες, τα πρηξίματα και οι μαύροι κύκλοι έχουν γίνει κύριο χαρακτηριστικό της εικόνας σου. Η επιδερμίδα που απλώνεται στο κάτω μέρος των ματιών είναι η πιο λεπτή και ευαίσθητη σε όλο το ανθρώπινο σώμα. Υπολόγισε λοιπόν πόσο μεγαλύτερη ανάγκη από ενυδάτωση έχει, συγκριτικά με το δέρμα του προσώπου σου. Βάλε ένα roll-on ματιών στην πρωινή σου ρουτίνα –θα βοηθήσει δραστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

 

9. Βάλε σε τάξη τις αδέσποτες τρίχες

Οι 10 εντολές του αντρικού grooming

Τα μεγάλα φρύδια δεν είναι ένα πρόβλημα. Αν όμως φτάνουν στο σημείο να ενώνονται στη μέση, υπάρχει θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα. Φυσικά, δεν τις ξυρίζεις γιατί θα φουντώσουν χειρότερα. Απλά τις μαδάς με ένα τσιμπιδάκι. Δύσκολη και χρονοβόρα δουλειά, δε λέμε, οπότε τρέχα στον κουρέα σου να το κάνει αυτός για σένα.

 

 

10. Φρόντισε τα νύχια σου στην εντέλεια

Οι 10 εντολές του αντρικού grooming

Το να κόβεις τα νύχια σου μία φορά την εβδομάδα -κατά προτίμηση μετά το μπάνιο ή το ντους ώστε να μαλακώσουν και να κοπούν με ένα πέρασμα- είναι υποχρεωτικό. Αλλά τι μπορείς να κάνεις για τις παρανυχίδες ή τους μικρούς κάλους γύρω από τα νύχια; Εννοείται πως δεν απλώνεις ψαλίδι ή νυχοκόπτη πάνω τους: ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μεγάλος. Απλώνοντας λίγη βαζελίνη ή παχύρρευστη μαλακτική κρέμα για μια εβδομάδα, θα εξαφανιστούν ως διά μαγείας.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ