Αρνήθηκε να πουλήσει λουλούδια για γάμο γκέι

Περισσότερα από 100.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν μέσω ενός ιστοτόπου συμμετοχικής χρηματοδότησης προκειμένου να καλυφθούν τα νομικά έξοδα μιας ηλικιωμένης ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου.

 


Σε βάρος της ηλικιωμένης, ασκήθηκε δίωξη επειδή αρνήθηκε να πουλήσει λουλούδια σε ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων, για θρησκευτικούς λόγους.

Οι φίλοι της Μπαρονέλ Στούτζμαν, της ιδιοκτήτριας του ανθοπωλείου Arlene's Flowers στο Ρίτσλαντ της Πολιτείας Ουάσινγκτον, έκαναν διαδικτυακό έρανο μέσω του ιστοτόπου Gofundme.com, σημειώνοντας ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν και για να προστατευθεί η επιχείρηση της 70χρονης γιαγιάς.

«Μπορεί να χάσει την επιχείρησή της, το σπίτι της και τις οικονομίες της. Επειδή υπερασπίστηκε την πίστη της, μπορεί να χάσει ό,τι έχει» αναγράφεται στον ιστότοπο.

Το 2013 η Στούτζμαν αρνήθηκε να δώσει λουλούδια για τον γάμο δύο καλών πελατών της, του Ρόμπερτ Ίνγκερσολ και του Κερτ Φριντ, λέγοντας της ότι οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου έρχονται σε αντίθεση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της. Τους παρέπεμψε σε έναν άλλο ανθοπώλη ο οποίος ανέλαβε τον στολισμό του χώρου της τελετής.

Τόσο το ζευγάρι όσο και ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος της γυναίκας με το σκεπτικό ότι η άρνησή της να παράσχει τις υπηρεσίες της στο ζευγάρι λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους είναι παράνομη.

Το ζευγάρι διεκδικεί πάντως αποζημίωση από την 70χρονη η οποία υποστηρίζει ότι προστατεύει το δικαίωμά της στην ελευθερία του θρησκεύεσθαι.

Ανθοπώλις αρνήθηκε να πουλήσει λουλούδια για γάμο γκέι -Κάνουν έρανο για να τη στηρίξουν οικονομικά


[πηγη]

Σχετικα

Ξόδεψε 30.000 λίρες στα δικαστήρια, για να γλυτώσει πρόστιμο αξίας 100 λιρών

Καθηγήτρια απολύθηκε λόγω ενός αμφιλεγόμενου νόμου

6 φορές που ο Πρίγκιπας Harry, δεν ήταν και τόσο πρίγκιπας

Το νέο trend του χειμώνα είναι ό,τι πιο άσχημο έχουμε δει τελευταία

Σε άλλα νέα το Υπ. Οικονομικών ψάχνει να αγοράσει κτίρια για να στεγάσει άλλα υπουργεία και υπηρεσίες

Στην Αμερική, πριν μερικές ημέρες, γεννήθηκε ένα «ιστορικό» μωρό