Χάκαραν το Λευκό Οίκο και τα αρχεία του Ομπάμα

Ρώσοι χάκαραν άκρως ευαίσθητες και εμπιστευτικές πληροφορίες του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένων και αρχείων του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αποκαλύπτουν αμερικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για μια από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά επιθέσεις που έχουν γίνει ποτέ, κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η κυβερνο-επίθεση κατά του Λευκού Οίκου είχε αποκαλυφθεί αρχικά τον περασμένο Οκτώβριο. Ωστόσο, οι αρχές είχαν αποκρύψει την έκταση της ζημιάς και υποτίμησαν σκοπίμως την παραβίαση. Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης είχαν παραδεχθεί ότι είχαν υποστεί ένα ρήγμα, αλλά είχαν ισχυριστεί ότι οι χάκερς είχαν πρόσβαση μόνο σε μη διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Όπως όμως αποκαλύπτεται από το CNN, οι χάκερς είχαν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για μια σειρά πληροφοριών, μεταξύ των οποίων το άκρως ευαίσθητο πρόγραμμα του Μπάρακ Ομπάμα, το οποίο έχει μεγάλη αξία για τις ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Οι γνωρίζοντες, πιστεύουν ότι η επίθεση στον κυβερνοχώρο ξεκίνησε αρχικά με ένα «phishing e-mail» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όταν απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι χάκερς το χρησιμοποίησαν ως εφαλτήριο για να διεισδύσουν στα «άδυτα» των αρχείων του Λευκού Οίκου. Κατόπιν, οι χάκερς διοχέτευσαν τις πληροφορίες μέσω ενός εξαιρετικά πολύπλοκου λαβύρινθου κομπιούτερ ανά τον κόσμο, που χρησιμοποίησαν για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Ο Mark Stroh, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισε πως πήραν άμεσα μέτρα για να αποτρέψουν παρόμοιες επιθέσεις και πως κάθε τέτοια δραστηριότητα λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψιν.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ