Πασχαλινό Πανηγύρι από το Δήμο Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας προσκαλεί το κοινό στο Πασχαλινό Πανηγύρι που διοργανώνει την Τρίτη του Πάσχα στις 14 Απριλίου, στο Καϊμακλί.

 


Η εκδήλωση, θα ξεκινήσει με την μπάντα του 71ου Συστήματος Προσκόπων Καϊμακλίου, η οποία θα παιανίζει από το Γραμμικό Πάρκο διαμέσου της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, μέχρι το Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΥΛΟΙ» και θα καταλήξει στην Πλατεία της εκκλησίας  Αγ. Βαρβάρας όπου και θα ξεκινήσει η όλη εκδήλωση.

Το Πασχαλινό Πανηγύρι, θα περιλαμβάνει δωρεάν φαγοπότι, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παραδοσιακά παιγνίδια και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Πλατεία Εκκλησίας Αγ. Βαρβάρας

13:30 Δωρεάν φαγοπότι με Παραδοσιακή Σούβλα και ποτό στο προαύλιο της εκκλησίας.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Ποντιακό Συγκρότημα από το Κιλκίς «ΤΟ ΠΕΛΛΕΣ» με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

15:30 – 17:00 Παραδοσιακά παιγνίδια (Σχοινάκι, Κάμηλος, Σκατούλικα, Αυγοδρομίες, Σακκουλοδρομίες, Ζίζιρος, και δημιουργικές κατασκευές απο το 71ο Σύστημα προσκόπων Καϊμακλίου).

17:30 -18:00 Χορός από τα Παιδιά του Α.Γ.Ο υπό τη διεύθυνση της κ. Αντρης Σιάλου.

18:00 – 18:30 Καλωσόρισμα και ευχές από το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και απονομή μεταλλίων στους νικητές των διαγωνισμών.

18:30 – 19:30 Η Δεκαμελείς Ορχήστρα της ΕΛ.ΔΥ.Κ θα ψυχαγωγεί με παραδοσιακά τραγούδια.

19:30 – 20:30 Παραδοσιακά τραγούδια, Τσιαττιστά και χοροί από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Γρηγόρη Ασσιώτη.Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΥΛΟΙ»14:00 – 17:00 Ζωγραφική προσώπου και δημιουργικές κατασκευές για παιδιά.

16:30-17:30 Προβολή ταινίας του Πασχάλη Παπαπέτρου με θέμα «ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΝ». Η ταινία έχει  βραβευθεί στη Βιέννη το 2014 με το βραβείο Erasmus Media Award.

-Το Εργαστήρι Υφαντικής της Τζούλιας  Αστραίου,  θα είναι ανοιχτό και η ίδια θα επεξηγεί την Παραδοσιακή Τέχνης της Υφαντικής στο κοινό.

-Η Καλλιρόη Παπαδάκη θα κατασκευάζει κοσμήματα και θα επεξηγεί την παραδοσιακή τέχνη της Αργυροχρυσοχοΐας.

-Το Παραδοσιακό Καφενείο Καϊμακλίου στην πλατεία, θα προσφέρει Κυπριακούς καφέδες, και μαχαλεπί.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  θα πωλούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς διάφορα εδέσματα από τους πιο κάτω συνδέσμους:-  71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου.-  Σύνδεσμος Γονέων Α+Β Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλίου.-  Ε.ΚΥ.ΣΥ Καϊμακλίου.-  Αστυνομία Κύπρου (Αστυνομικός της Γειτονιάς).


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen