Η Helen Mirren ζητά πίσω όσα έκλεψαν οι Ναζί από την οικογένειά της [Woman in Gold]

Article featured image
Article featured image

Η ταινία «Woman in Gold» είναι βασισμένη στην πραγματική υπόθεση της Μαρίας Άλτμαν η οποία είναι μάλιστα και πολύ πρόσφατη αφού λύθηκε μόλις το 2006 και είχε προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Η Έλεν Μίρεν πρωταγωνιστεί στο ρόλο της Μαρίας Άλτμαν, μιας Εβραίας πρόσφυγα στην Αμερική που αναγκάστηκε να φύγει από την Βιέννη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεκαετίες αργότερα και ενώ είναι πια στα 80 της, αποφασισμένη να ανακτήσει λίγη από τη χαμένη αξιοπρέπεια του παρελθόντος ξεκίνησε τη διαδικασία διεκδίκησης πινάκων από το Αυστριακό κράτος τους οποίους είχαν αρπάξει οι Ναζί από την οικογένειά της, με πιο διάσημο απ’ όλους την ξακουστή Goldene Adele, πορτρέτο της αγαπημένης της θείας Αντέλε Μπλοχ-Μπάουερ. Με συνοδοιπόρο της τον Ράιαν Ρέινολντς στο ρόλο του άπειρου αλλά αποφασισμένου νεαρού δικηγόρου Ράντολ Σόνμπεγκ, η Μαρία θα ζητήσει την δικαίωση που περίμενε με καθυστέρηση 60 χρόνων.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν και οι Ντάνιελ Μπρούλ, Κέιτι Χολμς, Τσαρλς Ντανς, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν και Φράνσις Φίσερ. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Σάιμον Κέρτις (Επτά μέρες με τη Μέριλιν).

Μάθε τις ώρες και τις αίθουσες προβολής στο Time Out Cyprus.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ