Ο νέος πελεκάνος σταρ [βίντεο]

Μετά τον Κόκο τον πελεκάνο στην Πάφο που έγινε προ ολίγου καιρού είδηση για την αλλόκοτη φωτογράφισή του με τη γυμνή, καλλίγραμμη Ρωσίδα, ένας άλλος πελεκάνος απασχολεί τις τελευταίες μέρες κοινωνικά και συμβατικά μέσα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο νέος πελεκάνος-σταρ βρίσκεται στη Λεμεσό και το εκπληκτικό με την περίπτωσή του που τον έχει κάνει και είδηση, είναι πως, αν και σπίτι του είναι ο Ζωολογικός Κήπος της πόλης, σε καθημερινή σχεδόν βάση ανοίγει τα φτερά του και σουλατσάρει σε διάφορα σημεία του παραλιακού μετώπου.

Σύμφωνα μάλιστα, με το lemesos-blog, για τους δικούς τους λόγους κινείται μόνο εντός των δημοτικών ορίων Λεμεσού, με αγαπημένα του σημεία για περίπατο την πλατεία Εναερίου, την Ακτή Ολυμπίων και τις νέες, ξύλινες αποβάθρες στην Επίχωση.

Πεζοί και λουόμενοι ενθουσιάζονται από τις αιφνίδιες εμφανίσεις του τρισχαριτωμένου πουλιού, που απολαμβάνει να ατενίζει τον ορίζοντα, είτε καθήμενος στους κυματοθραύστες, είτε βολτάροντας στην αμμουδιά ή ακόμη και κολυμπώντας μέσα στη θάλασσα.

Λέγεται, πάντως, πως εκτός από τους αρμόδιους του ζωολογικού κήπου που προσπαθούν να τον «συνετίσουν», ο αλανιάρης πελεκάνος έχει γίνει στόχος και διάφορων επιτήδειων πολιτών που στοιχηματίζουν ποσά με σκοπό να τον αιχμαλωτίσουν και να τον πουλήσουν σε…ψαραγορά!

Δείτε βίντεο του Cyprus From Above με τον αρχοντικό πελεκάνο να απολαμβάνει το μπάνιο του στα διάφανα νερά:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ