Πιλότος ζητά να κατέβει παιδί με αυτισμό από το αεροπλάνο

Ένας πιλότος της United Airlines πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση προκειμένου να κατεβεί από το αεροπλάνο παιδί με αυτισμό.

 


Σε  πτήση της  United Airlines από το Χιούστον στην Πόρτλαντ πραγματοποιήθηκε αναγκαστική προσγείωση.

Ο λόγος ήταν, ότι ο πιλότος ένιωθε «άβολα» με ένα 15χρονο κορίτσι με αυτισμό.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν η μητέρα της έφηβης, Donna Beegle, συνειδητοποίησε ότι η κόρης της δυσκολευόταν να εκφραστεί διότι είχε να φάει κάτι αρκετή ώρα. Η κόρη της ήταν ήρεμη αλλά υπήρχε το ρίσκο να αναστατωθεί. Για αυτό η Donna ρώτησε το προσωπικό του αεροπλάνου αν μπορούσε να αγοράσει κάποιο ζεστό γεύμα.

Ωστόσο το μόνο ζεστό φαγητό που υπήρχε, ήταν για επιβάτες της πρώτης θέσης και δεν μπορούσαν να κάνουν κάποια εξαίρεση. Τότε η μητέρα τους εξήγησε ότι αν η κόρη της δεν έτρωγε μπορεί να ταραζόταν αρκετά και να γινόταν πιο «επιθετική».

Μισή ώρα αργότερα, το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας, όπως εξήγησε ο πιλότος, ενός επιβάτη «που έχει σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς».

Αστυνομικοί ανέβηκαν στο αεροπλάνο προκειμένου να ενημερώσουν τους γονείς της κοπέλας και την ίδια ότι θα πρέπει να φύγουν προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά η πτήση. Μάλιστα ανέφεραν ότι ο πιλότος είπε πως νιώθει άβολα να συνεχίσει την πτήση με εκείνη στο αεροσκάφος.

Η μητέρα της έφηβης πρόκειται να κινηθεί νομικά κατά της αεροπορικής εταιρίας.

 


[πηγη]

Σχετικα

Από σήμερα, λέμε… Καλό Μεσημεράκι

Στις 27 Σεπτεμβρίου όλοι έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στη Λευκωσία

Κυκλοφορεί ψήφισμα για τερματισμό ανέγερσης αίθουσας δεξιώσεων δίπλα στη Μονή Αρχαγγέλου

Ο Μάρκος διέσωσε έναν σκύλο στη Λεμεσό, μέσα από λάκκο βάθους 8 μέτρων

Έργα του ζωγράφου Θεόφιλου εκτίθενται στο Άρσος

Μια ανάρτηση στο διαδίκτυο προκάλεσε αναστάτωση και ερωτηματικά