Αρχετυπικές εικόνες στην Κεντρική Σκηνή του Θ.Ο.Κ.

Ο Κύπριος χορευτής και χορογράφος Χάρης Κούσιος παρουσιάζει το νέο του έργο, που φέρει τον τίτλο «ARCHETYPA», την Τρίτη 26 Μαΐου στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ.Πρόκειται για μια παραγωγή η οποία πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο του επιχορηγημένου από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες προγράμματος για το χορό, «Τερψιχόρη».

Ο Χάρης Κούσιος ξεκίνησε από τα 22 του χρόνια να δημιουργεί δικά του χορογραφικά και video-dance έργα, τα οποία έχουν έκτοτε παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ευρώπη. Στις δουλειές του εντάσσει ποικίλες μορφές τέχνης, εικαστικές και παραστατικές. Στο νέο του έργο διερευνά την αλληλεπίδραση σώματος, τεχνολογίας και πρωτογενών υλικών. Μέσα από την ομαδικότητα και τη μοναδικότητα τα σώματα ανακαλούν επί σκηνής σχήματα γνώριμα και ίσως ξεχασμένα.

Εξ ου και στη σκηνή του ΘΟΚ θα παρακολουθησουμε πέντε χορευτές να δημιουργούν αρχετυπικές εικόνες και να αγγίζουν τις κοινές μνήμες της ανθρωπότητας. Το μυθικό και το ανθρώπινο συνομιλούν στη γλώσσα των θεατρικών συμβάσεων.

Συντελεστές

Χορογραφία: Χάρης Κούσιος, δραματουργία: Φωτεινή Μιχελή, βοηθός χορογράφου: Μίνα Λαμπροπούλου, σχεδιασμός ήχου: Χρίστος Κυριακούλλης, μουσική: Χρίστος Κυριακούλλης, Henry Purcell, σχεδιασμός φωτισμού: Alexandar Jotovic, σχεδιασμός κοστουμιών: AlexanderCara, σχεδιασμός προγράμματος /αφίσας: Δημήτρης Πολίτης, φωτογραφίες: Παναγιώτης Μηνά. Υπεύθυνος παραγωγής: Γιάγκος Χατζηγιάννης.

Χορεύουν οι: Κώστας Χρυσαφίδης, Μιχαήλ Κριεμπάρδης, Νώντας Δαμόπουλος, Περικλής Σκορδίλης, Ryan Lange

26 Μαΐου Κεντρική Σκηνή Θ.Ο.Κ., Λευκωσία, 21.00. Εισιτήριο: 12 ευρώ. Πληρ.: 77772717 & www.harrykoushos.comΠαράλληλη εκδήλωση

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου, το Σάββατο 30 του μήνα Στέγη Χορού Λευκωσίας (14.30-17.30) θα πραγματοποιηθεί και μια παράλληλη εκδήλωση, ένα 3ωρο σεμινάριο από τον Χάρη Κούσιο, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες των παραστατικών τεχνών. Πληρ. harrykoushos@hotmail.com.


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen