Σαμπουάν από ούρα αγελάδας

Ισλανδοί επιχειρηματίες δημιούργησαν ένα σαμπουάν φτιαγμένο από ούρα αγελάδας, τα οποία όπως υποστηρίζουν είναι γεμάτα με πολύτιμα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες και αποτελούν μια «φυσική λύση καθαριότητας».

 


Η ιδέα για το σαμπουάν «Q Shampoo» ανήκει σε έξι φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Ρέικιαβικ, οι οποίοι δανείστηκαν την ιδέα από μια παράδοση αιώνων των γυναικών της Ισλανδίας, οι οποίες έπλεναν τα μαλλιά τους με ούρα.

«Παρά τις κριτικές που έχουν ακουστεί, υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι είναι καλή ιδέα και θέλουν να το δοκιμάσουν. Η ισλανδική ιστορία μας λέει, ότι οι νεαρές γυναίκες συνήθιζαν να αναμιγνύουν ούρα με το νερό που πλένονταν για να καθαρίσουν και να περιποιηθούν τα μαλλιά τους» εξήγησε ο Anton Reynir Hafdisarson.Σύμφωνα με την MailOnline, τα ούρα αγελάδας, όπως και άλλων ζώων, περιέχουν αμμωνία, η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά σε πολλά σύγχρονα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Το συγκεκριμένο σαμπουάν περιέχει ακόμη νερό καρύδας και ηλιέλαιο, καθώς επίσης και άλλα αρώματα για να «κρύβουν» τη φυσική μυρωδιά των ούρων.«Το προϊόν είναι 100% οργανικό και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου τεχνητά συστατικά ή επιβλαβή υποπροϊόντα. Βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με διάφορα καταστήματα που θέλουν να εμπορευτούν το σαμπουάν μας και ελπίζουμε ότι θα ενδιαφερθούν και διεθνείς αγορές» είπε ο Anton.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ