Τα Πειραγμένα στα Λύμπια αρέσουν πολύ

«Φίλε, πρέπει να πας ‘Πειραγμένα’. Παραδοσιακή ταβέρνα στα Λύμπια, σε ένα πολύ ωραίο, παραδοσιακό περιβάλλον, θα φας μεζέ αλλά με γκουρμέ προσέγγιση».

 


Article featured image
Article featured image

Αμέσως μετά την προτροπή του Παναγιώτη ανοίγω, εννοείται, το Time Out για να δω επακριβώς τι παίζει αναφορικά με τη νέα αυτή άφιξη.

Ο Κυριάκου Κυριάκου που το επισκέφτηκε γράφει σε μια γεμάτη ενθουσιασμό παρουσίαση για πιάτα που εντυπωσιάζουν. Για τον πολτό από ελιά τσακιστή, ένα αιθέριο έδεσμα με γεύση κομψή και νοστιμάδα σαν βόμβα, το οποίο συνδυαζόταν άψογα με το γλυκό τελείωμα του πουρέ από κοκκινογούλι.

Γράφει για το πατέ κοτοπούλου του οποίου η επίγευση από το μυρωδάτο τσάτνεϊ μήλου δεν φεύγει από το στόμα, αλλά και για το πιο πετυχημένο σουβλάκι που έχει φάει, με αέρινη μαρινάδα μελιού και μουστάρδας!

Γράφει για ένα υπέροχο ταξίδι που συνεχίζεται με τους κύβους καπνιστής πάπιας και τις υπέροχες φρέσκες πατάτες που ψήθηκαν στο λίπος της πάπιας. «Έτσι είναι οι Γάλλοι -τίποτα δεν πάει χαμένο στην κουζίνα» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός, τα τραπέζια βγήκαν στην αυλή, ενώ τα Πειραγμένα προτείνουν και ανανεωμένο ανοιξιάτικο μενού!


 

Από τις πιο ξεχωριστές επιλογές, καταλήγει στο άρθρο του ο Κυριάκος, είναι και η τερίνα και η μοσχαρίσια γλώσσα με σάλτσα από κιτρόμηλο και κουμανταρία.

Μάλιστα, τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός, τα τραπέζια βγήκαν στην αυλή, ενώ τα Πειραγμένα προτείνουν και ανανεωμένο ανοιξιάτικο μενού για ακόμα μεγαλύτερες γευστικές απολαύσεις!

 

(22524333) Θεοδώρου Μαυροσάββα 15, Λύμπια, επ. Λευκωσίας. Τρ-Σ 19.00-23.30 & Κ 12.00-16.00.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ