Ο δολοφόνος της οικογένειας Σαββόπουλου

Η αστυνομία της Ουάσινγκτον, ταυτοποίησε το DNA του 34χρονου Αφροαμερικανού Daron Dylon Wint, ως το γενετικό υλικό του δολοφόνου που σκότωσε την οικογένεια Σαββόπουλου.

 


Article featured image
Article featured image

Τα άτομα που δολοφονήθηκαν, είναι ο 46χρονος Έλληνας ομογενής Σάββας Σαββόπουλος, η 47χρονη γυναίκα του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικιακή τους βοηθός, Βεραλίτσι Φιγκερόα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ίχνη του από την κόρα μιας πίτσας, όπου ο 34χρονος Daron Dylon Wint είχε αφήσει γενετικό υλικό. Η πίτσα είχε παραδοθεί στην οικία το βράδυ της 13ης Μαΐου, όταν δηλαδή τα τέσσερα άγρια δολοφονημένα θύματα, ήταν όμηροι.

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο δράστης Daron Dylon Wint να είχε συνεργούς, ενώ θεωρούν σχεδόν βέβαια πως ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι δεν βρίσκονται πλέον εντός Ουάσινγκτον.

Αυτό που προκαλεί συζήτηση στα αμερικανικά ΜΜΕ, είναι πως σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν επικαλούμενα πληροφορίες, ο προσωπικός βοηθός του 46χρονου ομογενή την επόμενη ημέρα, στις 14 Μαΐου, παρέδωσε στο σπίτι ένα πακέτο με 40.000 δολάρια σε μετρητά.

Ώρες αργότερα, η έπαυλη παραδόθηκε στις φλόγες και οι τέσσερις ένοικοι της είχαν στην κυριολεξία σφαγιαστεί.

Η πληροφορία αυτή, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση που έχει αναστατώσει τις ΗΠΑ. Η συνεργάτης αυτή φέρεται να βοηθούσε τον Σαββόπουλο με την ολοκλήρωση της κατασκευής μιας σχολής πολεμικών τεχνών και παραμένει αδιευκρίνιστο αν ήρθε σε κάποια επαφή με όποιον βρισκόταν μέσα στο σπίτι την ώρα που παρέδιδε τα χρήματα.

 

2

 

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια των ομογενών και η οικιακή βοηθός τους βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι την περασμένη Τετάρτη στον δεύτερο όροφο της οικίας. Έφεραν πολλαπλές μαχαιριές και ήταν απανθρακωμένοι.

Το ζευγάρι είχε ακόμη δύο μεγαλύτερες κόρες, την 19χρονη Αμπιγκέιλ και την 16χρονη Κατερίνα, οι οποίες είναι οικότροφες σε σχολείο και δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της τραγωδίας.

Το άγριο έγκλημα έγινε στην πιο αριστοκρατική συνοικία της Ουάσινγκτον και σε μια από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές της χώρας. Απέναντι από την οικογένεια Ελληνοαμερικανών, άλλωστε, βρίσκεται το σπίτι του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Η δεύτερη οικιακή βοηθός του ζευγαριού, η Nelitza Gutierrez έχει δηλώσει πως ο Σαββόπουλος, γενικός διευθυντής μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, τη μοιραία ημέρα που έπεσε θύμα ομηρίας, τής έστειλε μήνυμα να μην πάει στο σπίτι.

 

3


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ