5 τροφές βάζουν τέλος στο ροχαλητό!

Αρκετοί είναι οι παράγοντες, που προκαλούν το ροχαλητό κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 


Article featured image
Article featured image

Ένας από αυτούς τους παράγοντες, είναι και η διατροφή, αφού επηρεάζει τη διαδικασία της αναπνοής.

Ορισμένες τροφές περιέχουν λιπίδια που προκαλούν διόγκωση των ιστών της αναπνευστικής οδού κι έτσι εντείνουν το ροχαλητό. Αντίθετα, άλλες τροφές βοηθούν να παραμένει ανοιχτή η αναπνευστική οδός και να πραγματοποιείται ανεμπόδιστα η αναπνοή.

Δείτε πιο κάτω τις 5 τροφές που βάζουν τέλος στο ροχαλητό!

 

1. Γάλα σόγιας

Η ευαισθησία ή δυσανεξία στη λακτόζη που περιέχει το γάλα αγελάδος μπορεί να εντείνει το ροχαλητό. Το γάλα σόγιας είναι μια καλή εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να μεταβολίσουν επαρκώς τη λακτόζη.

 

2. Μέλι

Λίγο μέλι στο τσάι πριν τον ύπνο καταπραΰνει το λαιμό, διευκολύνοντας τη διαδικασία της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης, το μέλι έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση που βοηθά να αντιμετωπιστεί η συμφόρηση του λάρυγγα.

 

3. Κουρκουμάς (κιτρινόριζα)

Η κουρκουμίνη, το ενεργό συστατικό του μπαχαρικού, έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη φράση κι έτσι διευκολύνει τη διαδικασία της αναπνοής.

 

4. Ψάρι

Η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και η αντικατάστασή του με το ψάρι βοηθούν να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου. Τα λιπαρά του κρέατος προωθούν τις φλεγμονές στη ρινική κοιλότητα, ενώ αντίθετα τα λιπαρά οξέα του ψαριού δρουν ενάντια στη φλεγμονή.

 

5. Κρεμμύδι

Μπορεί να κάνει την αναπνοή να μυρίζει άσχημα, όμως έχει αποσυμφορητική δράση και βοηθά να ανοίξει η αναπνευστική οδός.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ